Hlavní obsah

Plzeň postaví nástavbu pro odborné učebny jedné ze svých škol

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Sedm nových odborných učeben, kabinety pro učitele a sociální zařízení bude v nové nástavbě plzeňské 20. základní školy v Brojově ulici ve čtvrti Slovany.

Článek

„Nástavba čtvrtého nadzemního patra školy přijde město na téměř 47 milionů korun. Stavět se bude za provozu školy. Začalo se v červnu, hotovo má být nejpozději do 20. srpna 2021,“ informoval primátor Martin Baxa.

„Cílem nástavby není navýšit kapacitu školy, ale vytvořit zázemí pro výuku odborných předmětů a odpovídající zázemí pro učitele. Vybudováním dosud chybějícího výtahu zajistíme současně bezbariérovost učeben,“ řekl.

Nástavba bude mít rozlohu 1925 metrů čtverečních. V sedmi nových odborných třídách vzniknou dvě učebny cizích jazyků, učebna přírodopisu, zeměpisu, informatiky, fyziky a chemie. Nové vybavení si dokoupí sama škola. Stavební práce kromě nástavby zahrnují přístavbu výtahu na zadní fasádu dvora. Nástavba si vyžádá i další stavební úpravy v objektu, jako jsou například rozvody instalací.

Školu navštěvuje ve 20 kmenových třídách 512 žáků. Zaměřuje se na sportovní aktivity dětí po vyučování. Před více než deseti lety škola díky dotaci EU postavila sportovní areál s šesti víceúčelovými hřišti, hřištěm na plážový volejbal a atletickou dráhou s doskočištěm pro skok daleký. Na koncepci sportování dětí a mládeže spolupracuje s kluby FC Viktoria Plzeň, TJ Lokomotiva Plzeň, HBC Plzeň a Ragby Plzeň, řekl ředitel školy Pavel Kocián.

„Nové učebny budou školou nadstandardně vybaveny, kapacita každé učebny bude 30 žáků, v každé třídě bude interaktivní panel a škola také učebny vybaví 91 počítači pro potřebu žáků a pedagogů, zakoupí i nový nábytek a telekomunikační prostředky,“ doplnil.

Reklama

Doporučované