Hlavní obsah

Plzeň začne s opravou tramvajové trati a silnice na Slovanech

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Plzeň začne v polovině května s rekonstrukcí více než čtvrtkilometrové tramvajové trati a vozovky ve Sladkovského ulici v městské části Slovany.

Článek

Stavbaři vymění poničené panely s kolejnicemi včetně asfaltobetonového podloží, instalují nové trakční vedení, trolejové kontakty a na závěr opraví navazující vozovku včetně parkovacích míst. Oprava za 17 milionů korun bez DPH potrvá od 15. května do 13. června a vyžádá si omezení pro osobní automobily i provozu linek 1 a 2, řekla ČTK mluvčí města Adriana Jarošová.

„Část svršku tramvajového tělesa nevyhovuje. Rekonstrukcí se zvýší komfort pro cestující, sníží se hluková zátěž a zlepší se odvodnění plochy,“ řekl náměstek primátora Michal Vozobule (TOP 09). Po dokončení prací bude zachován současný dopravní režim.

Stavební práce omezí osobní i městskou hromadnou dopravu. „Opravy se budou provádět za úplné uzavírky části Sladkovského ulice od křižovatky s ulicí Radyňská až před křižovatku s Koterovskou,“ uvedla náměstkyně správy veřejného statku města Andrea Fojtíková. Objízdná trasa povede ulicemi Slovanská, Částkova a Koterovská. Všechny výjezdy z ulic přilehlých k uzavřenému úseku, tedy Radyňská, Houškova a Jablonského, budou uzavřené. Pro chodce bude vytvořen koridor.

Úplná výluka tramvajového provozu bude od 16. května od 01:00 do půlnoci 11. června. Linka číslo 2 bude rozdělena na dva úseky. V prvním pojede ze Skvrňan do zastávky Světovar a zpět po trase tramvaje číslo 1. Ve druhém úseku pojedou vozy ze Světovaru po současné trase až do zastávky U Duhy a zpět. Linka číslo 1 bude jezdit z Bolevce na Mikulášské náměstí a zpět, otočí se ulicemi Sladkovského a Radyňská. Po dobu stavby ve Sladkovského ulici bude posílena kapacita trolejbusové linky 12.

Reklama

Doporučované