Hlavní obsah

Po aféře se zneužitím dat milionů uživatelů končí další šéf Cambridge Analytica

Skandál zlomil vaz dalšímu šéfovi.Video: AP, Reuters, Youtube.com

 

Reklama

Alexander Tayler, úřadující šéf britské konzultantské společnosti Cambridge Analytica, která se nepovoleným způsobem dostala k soukromým datům 87 milionů uživatelů Facebooku, odstoupil z funkce.

Článek

Firma o odchodu Alexandera Taylera informovala na svých internetových stránkách. Cambridge Analytica přitáhla obrovskou mediální pozornost po odtajnění skandálu s nepovoleným zneužitím dat 87 milionů uživatelů sociální sítě Facebook. Získaná data využila společnost zřejmě i k ovlivnění výsledku britského referenda či amerických prezidentských voleb.

„Představenstvo dnes oznámilo, že Alexandr Tayler odstoupil z funkce výkonného generálního ředitele společnosti Cambridge Analytica,“ uvedla společnost ve svém tiskovém prohlášení. Tayler se podle ní vrátí na svou předchozí pozici ve firmě. „Rádi bychom poděkovali panu Taylerovi za jeho službu v tomto pro společnost náročném období,“ dodala Cambridge Analytica.

Tayler společnost vedl poté, co Cambridge Analytica kvůli skandálu zbavila v březnu funkce svého tehdejšího generálního ředitele Alexandera Nixe.

Aféra citelně zasáhla zejména společnost Facebook, která stejnojmennou sociální síť provozuje. Ta se už za kauzu omluvila a přislíbila zavést taková opatření, která dalšímu zneužívání dat zabrání.

Reklama

Doporučované