Hlavní obsah

Po dvou letech se do Brna vrací výstava Caravaning Brno, poptávka roste

Foto: Archiv Seznam Zpráv

Ilustrační foto.

Reklama

Po dvou letech se na brněnské výstaviště vrací výstava karavanů a obytných aut Caravaning Brno. Původně se měla konat společně s veletrhy cestovního ruchu Go a Regiontour, ale ten Veletrhy Brno po dohodě s vystavovateli zrušily.

Článek

Zájemci na výstavě, která potrvá od čtvrtka do neděle, uvidí nové modely i různé cestovatelské vychytávky.

Cestování obytným autem zažilo v době pandemie covidu obrovský boom především kvůli tomu, že letos přes zimu byly zavřené hotely a penziony, a karavany tak byly jedinou možností, jak na horách přespávat. Větší zájem byl o karavany i v létě, protože lidem nabízely soukromí bez rizika nákazy covidem, řekla za veletrhy Brno Dita Brančíková.

Obchodníci a výrobci také upozorňují, že říjnová výstava je ideální dobou, kdy se k nákupu obytného vozu či karavanu odhodlat, aby jej člověk měl na dovolenou příští rok v létě. Situace v automobilovém průmyslu a zvýšená poptávka snížila dostupnost. Komu stačí ojetina, může dokonce využít bazaru, který se na výstavišti otevře.

Výrobci a distributoři budou předvádět novinky ve dvou pavilonech. Objeví se zde například i minikaravany pro dvě osoby, lidé si budou moct prohlédnout obytné vestavby, které se dělají do menších vozů. Představí se také karavan, s nímž je možné vjet ze silnice i do těžšího terénu.

Na rozdíl od letos konaných veletrhů nabídne Caravaning i několik přednášek, které se budou konat od pátku do neděle. Přednášející přinesou různé tipy pro cestování či jenom zážitky a zkušenosti z netradičních cest. Brány veletrhu se otevírají každý den od 9:00.

Reklama

Související témata:

Doporučované