Hlavní obsah

Po Messim končí na MS i Ronaldo. Uruguay poslal dvěma góly dál Cavani

Foto: Profimedia.cz

Portugalci v čele s Ronaldem na MS končí.

Reklama

Dva góly Edinsona Cavaniho a skvělá obrana dovedly Uruguay k výhře 2:1 nad Portugalskem a postupu do čtvrtfinále. Tam se potkají s Francií. Cristiana Ronalda tak potkal stejný osud jako jeho největšího rivala Lionela Messiho - jede domů.

Článek

Vedení v zápase se už v sedmé minutě ujali Portugalci. Suárez poslal míč přímo na hlavu Cavaniho, který bez problému zakončil. Portugalci se sice aktivně snažili o vyrovnání, ale obrana Uruguayců byla jako po celý šampionát precizní. Obzvlášť střežený byl portugalský kapitán a hvězda Cristiano Ronaldo.

V začátku druhého poločasu Uruguay poprvé na šampionátu obdržela branku. Po rohovém kopu Guerreira se hlavou trefil Pepe. Vyrovnaný stav však vydržel jen sedm minut. Podruhé v zápase se trefil Cavani. Ten sice musel vinou zranění vystřídat, z lavičky ale mohl sledovat, jak jeho spoluhráči kráčí za výhrou.

I přes velké snahy Portugalců totiž už další gól nepadl. Ronaldo se tak, stejně jako jeho rival Messi, zatím nikdy netrefil ve vyřazovací části mistrovství světa. Úřadující evropští šampioni končí.

Uruguayci zejména díky Cavanimu a obraně postupují do čtvrtfinále, kde se utkají s Francií. Stále tak živí naděje, že se jim podaří přidat třetí titul mistrů světa. Naposledy vyhráli v roce 1950.

Zároveň prohrou Portugalců končí další velký příběh. Lionel Messi a Cristiano Ronaldo končí ve stejné fázi světového šampionátu. Ani tento turnaj tak nedá odpověď na otázku, který z nich je lepším hráčem. Fotbalový svět čekal, zda se dva nejlepší hráči potkají ve čtvrfinále na hřišti. Teď se však potkají maximálně na letišti.

Reklama

Doporučované