Hlavní obsah

Po padesáti letech se možná objasní případ zmizelé holčičky. Policie zatkla podezřelého

Dívka zmizela před takřka padesáti lety. Její rodiče už zemřeli. Nyní policie možná celý případ objasní.

 

Reklama

Zatčený muž byl v souvislosti s případem vyslýchán už jako šestnáctiletý mladík. Mezitím si změnil jméno.

Článek

Před 47 lety zmizela z plážových sprch tříletá dívka. Její tělo se nikdy nenašlo, pachatel rovněž ne. Nyní policie tvrdí, že je krůček od vyřešení.

„Nemohu se pouštět do podrobností trestných činů, ale mohu říci, že jsou dost strašné," řekl inspektor Brad Ainsworth z policie v australském Wollongongu, kde se případ odehrál. Město leží asi 80 kilometrů jižně od Sydney. V pátek zde má být podezřelý předveden před místní soud.

Cheryl Grimmerová zmizela odpoledne 12. ledna 1970 ze šatny u městské pláže, kde se byla vykoupat spolu s matkou a třemi staršími bratry. Když se počasí zhoršilo, matka poslala děti do sprch, vzdálených asi sto metrů od pláže, aby se převlékly, a pustila se do balení věcí. O chvíli později jeden z chlapců přiběhl a říkal, že Cheryl nevychází. Od té doby ji nikdo neviděl.

Bratři pátrání nikdy nevzdali

Zmizení děvčátka odstartovalo rozsáhlé pátrání, které však k žádnému průlomu nevedlo. Cheryl, ani její tělo se nikdy nenašly.

„Byla pryč jen minutu nebo dvě. Je to něco, s čím musím žít každý den," řekl stanici BBC Ricki Grimmer, kterému v době zmizení jeho sestry bylo sedm let. Rodiče mezitím zemřeli, a tak se nikdy nedozvěděli, co se jejich dceři stalo. Bratři však pátrání po sestře nikdy nevzdali.

Když detektivové znovu přezkoumávali starý případ, přišli na novou stopu. Podezřelého, který si mezitím změnil jméno, vyslechli kriminalisté ve středu na policejní stanici ve Frankstonu na předměstí Melbourne a poté jej vzali do vazby. Podle australských médií byl obviněn z únosu a vraždy.

Policie se domnívá, že Cheryl byla ze šatny unesena a do hodiny byla po smrti. Detektiv Ainsworth pochybuje, zda se tělo oběti někdy podaří najít.

Reklama

Související témata:

Doporučované