Hlavní obsah

Po přímluvě Kim Kardashian Trump omilostnil 63letou drogovou dealerku

Foto: Seznam

Reklama

Donald Trump omilostnil Alici Johnsonovou. Minulý týden se za ni v Bílém domě přimlouvala Kim Kardashian. Johnsonová byla odsouzena na doživotí za nenásilnou trestnou činnost spojenou s drogami.

Článek

Americký prezident Donald Trump podepsal prezidentskou milost pro 63letou Alici Johnsonovou. Stalo se tak poté, co se za ní minulý týden přimluvila Kim Kardashian West. Ta se v Bílém domě setkala s americkým prezidentem, čímž se oba pochlubili na sociálních sítích.

Celebrita se přidala k dlouhodobé kampani za propuštění Johnsonové. S příběhem drogové dealerky se seznámila na sociálních sítích a poté jí zaplatila právní služby. Johnsonovou v roce 1997 soud potrestal doživotím za desítky drogových transakcí v Memphisu, v nichž šlo o velké objemy kokainu. 

Johnsonová splnila kritéria pro rozsáhlou prezidentskou milost Baracka Obamy z roku 2014. Pár dní před ukončením projektu byla ale její žádost zamítnuta. Rodina a podporovatelé označují Johnsonovou za vzornou vězeňkyni.

O výši trestu Johnsonové, která nebyla nikdy předtím trestána, se brzy objevily pochyby. I když se odsouzená za své činy omluvila a vyjádřila lítost, dosud nebylo jasné, zda Trump prosbám vyhoví. A to i vzhledem k tomu, že se během své volební kampaně přimlouval za co nejpřísnější tresty pro dealery drog.

Reklama

Doporučované