Hlavní obsah

Poborskému nabídli místo asistenta kouče Šilhavého. Roli bez zásadních pravomocí legenda odmítla

Foto: Profimedia.cz

Karel Poborský. Novou roli, kterou mu Fotbalová asociace ČR nabídla, odmítl.

Reklama

Karel Poborský se k fotbalové reprezentaci nevrátí. Nenabídli mu nakonec ani místo hlavního trenéra, ani generálního manažera.

Článek

V barvách českého národního týmu absolvoval Karel Poborský 118 utkání. Spekulovalo se o tom, zda se nyní k fotbalové reprezentaci nevrátí. Ale nestane se tak.

„Sešel jsem se dnes s panem Berbrem (místopředsedou Fotbalové asociace ČR). Sdělil mi, že se ohledně mé osoby uvažovalo v souvislosti s obsazením místa hlavního trenéra. S tím, že nakonec se vedení asociace rozhodlo pro Jardu Šilhavého,“ rekapituluje Karel Poborský.

„Od předsedy asociace Martina Malíka jsem pak dostal nabídku, zda chci dělat Jardovi Šilhavému asistenta. A tahle pozice pro mě zajímavá nebyla,“ říká Karel Poborský na rovinu.

„Českému fotbalu bych rozhodně rád pomohl a u národního týmu zase někdy pracoval. Ale výhradně v roli, v níž by mi byly svěřeny skutečné pravomoci, kde bych skutečně mohl o důležitých věcech rozhodovat a také za to nést zodpovědnost. A to všechno v rámci skutečně systematické práce, která by provázala mládežnické výběry s A-týmem. Takovou nabídku jsem ale nedostal, proto jsem s díky odmítl a budu nadále dělat to, co doposud,“ shrnul Poborský, který je ambasadorem projektu regionálních mládežnických akademií.

Od reprezentačního týmu v úterý odešel dosavadní trenér Karel Jarolím, a to po neúspěších ve dvojutkání s Ukrajinou a v Rusku. Ve středu se šéfové asociace sešli s Jaroslavem Šilhavým, ještě loni koučem pražské Slavie. A našli společnou řeč, další jednání by měla být zfinalizována Šilhavého příchodem do role reprezentačního kouče.

U Poborského rozehrávali šéfové asociace Malík s Berbrem po ukrajinském vzoru možnou variantu „Ševčenko“, v níž byl do role hlavního trenéra reprezentace postaven nejslavnější hráč nedávné minulosti země.

Spekulovalo se také, že by Poborský mohl být pověřen rolí generálního manažera reprezentace. Ta by ostatně odpovídala představě, kterou legenda v krátkém telefonátu s reportérem Seznamu popsala. Ale taková role bývalému hráči Manchesteru United či Lazia Řím nabídnuta nebyla.

Situaci reprezentačního týmu rozebrali v glosáři Luděk Mádl a Jindřich Šídlo:

Video: Luděk Mádl, Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované