Hlavní obsah

Zemětřesení v Itálii zlikvidovalo celé vesnice, záchranáři vytahují z trosek živé lidi

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Podívejte se na sestřih záběrů zevnitř domů ve chvíli, kdy propuklo zemětřesení.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Střední Itálie se už poněkolikáté otřásla. V troskách domů byli nalezeni živí lidé, starosta vesnice Arquata prohlásil, že obec už neexistuje

Článek

Centrální Itálii ráno v 7 hodin a 40 minut zasáhlo další mohutné zemětřesení. Televize BBC uvedla, že z trosek domů záchranáři vyprostili tři živé osoby v městečku Tolentino, informace o případných obětech či škodách zatím nejsou k dispozici. Podle americké geologické služby USGS mělo zemětřesení sílu 7,1 stupně, evropská seismologická agentura EMSC naměřila 6,7 stupně.

Pusťte si přímý přenos z Itálie (komentář v italštině):

Epicentrum bylo podle USGS asi 68 kilometrů jihovýchodně od Perugie, ohnisko zemětřesení pak v hloubce zhruba 108 kilometrů.

Zemětřesení bylo přitom z Itálie hlášeno i v minulých dnech. Způsobilo rozsáhlé materiální škody, jeden člověk při něm zemřel a několik tisíc lidí bylo evakuováno.

Na některých místech bylo přerušeno telefonické spojení. V Římě úřady z preventivních důvodů zastavily provoz na dvou centrálních linkách podzemní dráhy.

Starosta vesnice Arquata Aleandro Petrucci podle agentury APA řekl, že celá obec je po dnešním zemětřesení zničená. „Arquata už neexistuje," prohlásil starosta. Tato vesnice utrpěla vážné škody už při zemětřesení z 24. srpna.

Dnešní otřesy jsou zřejmě dalšími následnými záchvěvy po zemětřesení, které zasáhlo centrální oblasti Itálie ve středu. Způsobilo rozsáhlé materiální škody, jeden člověk při něm zemřel a několik tisíc lidí od té doby přežívá v provizorním ubytování.

Předchozí srpnová katastrofa si ve stejném regionu vyžádala životy asi 300 lidí.

Reklama

Doporučované