Hlavní obsah

„Podvodníci a idioti s nízkým IQ“. Trump tweetoval 48 tisíc urážek

Foto: Profimedia.cz

Figurky prodávané v Londýně. I britská metropole a její starosta se na seznamu urážek objevují.

Reklama

Kdo je podle Trumpa idiot s nízkým IQ, Rakeťák či Zvíře, kde podle něj není správné nakupovat a co si myslí o bitcoinech? Dnes už neexistující Twitter Donalda Trumpa je bohatou databankou urážek čítající 48 tisíc slov.

Článek

S koncem prezidentství Donalda Trumpa přišel čas bilancovat. Značná část Trumpova působení se s výjimkou posledních dnů odehrála v twitterovém prostředí, ve kterém prezident chválil, přemlouval, bavil, lobboval, oznamoval a – jak vyplývá z nasbíraných dat – ve velkém vyjadřoval i své pohrdání. Seznam 48 tisíc urážlivých slov sesbíraných deníkem The New York Times dokumentuje verbální útoky, které Donald Trump zveřejnil na Twitteru od chvíle, kdy v červnu 2015 deklaroval svou kandidaturu, do 8. ledna, kdy jej Twitter definitivně odstřihl.

Nelichotivý výčet může sloužit ale i jako víc než jen snaha médií, která se sama bohatě na seznamu vyskytují, poukázat na množství urážlivých tweetů končícího prezidenta. Po bedlivějším prozkoumání je z něj zřejmé například i to, které herce Donald Trump nemá rád, jakými médii opovrhuje, které země a lídři mu přijdou směšní nebo kde zjevně nikdy nenakupuje.

Vzhledem k nepřebernému množství jsme ze seznamu NYT udělali skromný výběr dle abecedy. Jednoznačně nejvíce položek náleží rodině Bidenových a Clintonových, mediálním domům (zde vyhrává CNN, The Washington Post a The New York Times), jeho bývalým spolupracovníkům, demokratům a všemu, co s nimi jen zdánlivě souvisí, FBI či covidu-19.

Kompletní seznam najdete zde. Můžete si jej seřadit chronologicky, či abecedně.

Amazon

„Maloobchodníci v celé zemi a ve všech městech jsou podvádění a je s nimi špatně zacházeno“, „Vůči tradičním obchodům platícím daně je nespravedlivý“, „Stojí poštu USA spoustu peněz“, „Využívají náš poštovní systém k doručování svých věcí“, „Kdyby Amazon platil daně spravedlivě, jeho akcie by se zhroutily a rozpadly jako papírový sáček“.

Americký systém delegátů

„Naprosto zmanipulovaný“, „Totálně nefér“, „Obyvatelům Colorada byly falešnými politiky odebrány jejich hlasy“, „Skvělí lidé jsou zbaveni volebního práva“.

Antifa

„Teroristická organizace“, „Bidenovi blázni“, „Anarchisté a kriminálníci“.

Bašár Asad

„Zvíře zabíjející svůj lid plynem a užívá si to“. „Zvíře, zvíře“.

Bidenovi

Joe Biden

„Ospalý Joe“ (použito 174krát), „Falešný prezident“, „Naprostá katastrofa při manipulaci s prasečí chřipkou H1N1, ale jediné, o čem mluví, je covid, covid, covid“, „S dodávkami vakcín odvádí strašnou práci“, „Zkorumpovaný politik, který prodal Michigan/Pensylvánii Číně“, „Zradil hispánské Američany“, „Kandidát výtržníků, rabovačů, žhářů, zbrojících lidí, spalovačů vlajek, marxistů, lobbistů, …“, „Bodne vás do zad“, „Živé ztělesnění zkorumpované politické třídy, která se obohatila a odčerpala ekonomický život a duši z naší země“, „Chce zčtyřnásobit daně“, „Jestliže vyhraje Biden, vyhraje Čína / Čína bude vlastnit USA“, „Pokud budete hlasovat pro Bidena, vaše děti nebudou chodit do školy, nebudou mít promoce, žádné svatby, žádné díkůvzdání, žádné Vánoce a žádný čtvrtý červenec!“, „Ztratil se v mentální mlze“, „Ubožák Joe“, „Individuum bez energie“, „Mimochodem, Biden je zkorumpovaný“, „Idiot s nízkým IQ“

Hunter Biden (syn Joea Bidena)

„Pokřivený, jak jen to jde“, „Vyplenil z Číny miliony“.

Bidenovi zaměstnanci

„Zmanipulovaní Bidenem s nízkou životností“, „Skandály sužovaný nepořádek“.

Bitcoin

„Tomu nefandím“, „Založeno na ničem“.

Black Lives Matter

„Zrada, pobuřování, povstání!“, „Anarchisté“, „Hanebnost“, „Rváči!“, „Násilníci, zloději“.

Bolton John

(bývalý Trumpův poradce pro národní bezpečnost)

„Jeden z nejhloupějších lidí ve Washingtonu“, „Tak blbý“, „Jeden z nejhloupějších lidí ve vládě“, „K národní bezpečnosti nepřispěl ničím kromě: Jé, pojďme do války“, „Nelegálně zveřejnil mnoho utajovaných informací“, „Takový blbec!“, „Jeden z nejhloupějších lidí, se kterými jsem se ve vládě setkal, a bohužel jsem se setkal se spoustou lidí“.

Británie

„Tvrdě se snaží maskovat svůj obrovský problém s muslimy“.

Sadiq Khan (starosta Londýna)

„Neschopný, hrozný starosta!“, „Nekompetentní, nikdy nebudeš mít bezpečné ulice!“, „Národní ostuda, která ničí Londýn“, „Nejméně 7 mrtvých a 48 zraněných při teroristickém útoku a starosta Londýna tvrdí, že neexistuje ‚žádný důvod k znepokojení!‘“

Celebrity

Alec Baldwin

Průměrná umírající kariéra“, „Aleku, dívat se na tebe je utrpení“, „Smrduté ztvárnění“.

Robert De Niro

„Jedinec s velmi nízkým IQ“, „Obdržel příliš mnoho ran do hlavy skutečnými boxery ve filmech“, „Včera v noci jsem ho sledoval a opravdu věřím, že může být opilý“.

Jimmy Kimmel

„Fake News“, „Ta nejposlednější show“, „Velmi slabý a netalentovaný“, „Bude další v linii nezaměstnaných“.

Clintonovi

Bill Clinton

„Minul cíl“, „Moc toho neví“, „Divoký Bill“, „V politice nikdy nebyl nikdo, kdo by byl k ženám více urážlivý!“, „NEJHORŠÍ zneužívání žen v politických dějinách USA“, „Pokrytec“.

Hillary Clintonová

„Pokřivená Hillary“ (102krát).

Covid-19

„Čínský mor“, „Čínský mor“, „Čínský mor“, „Čínský virus“.

Čína

„Pamatujte, byla to chyba Číny!“, „Nekontrolovatelná krádež pracovních míst v Michiganu“, „Způsobila velké škody“, Její dezinformace a propagandistický útok na USA a Evropu jsou ostudou“, „Hromadné zabíjení po celém světě způsobila nekompetentnost Číny a nic jiného!“, „Ukradli naše duševní vlastnictví ve výši stovek miliard dolarů ročně“.

Demokraté

„Křivý a brutální nepřítel“, „Podváděli ve volbách“, „Pokusili se ukrást volby“, „CHTĚJÍ NADOBRO ZAVŘÍT KOSTELY“, „ZLÍ“

Města řízená demokratickými starosty

„Slabé vedení“, „Špatné a ubohé vedení“, „Města bez zákona“, „Nechali anarchisty škodit lidem, pálit budovy a ničit životy“, „Zamořená zločinem, vysoká kriminalita“.

Evropská unie

„Po mnoho let jedná v obchodu s USA velmi špatně“, „Manipulativní hra za velké peníze“, „Využívá nás k obchodu“, „Využívá opravdových výhod USA“, „Znemožňuje našim zemědělcům, pracovníkům a společnostem podnikání“, „Prostě to nefunguje!“

FBI

„Špína“, „Vytvořil zločiny proti mně“, Trapní“, „Obrovská zaujatost a vina“, „Záměrně přehlíží katastrofy“.

Comey James (bývalý šéf FBI)

„Buď je velmi hloupý, nebo jeden z nejhorších lhářů v politické historii“, „Katastrofa, která podváděla a lhala“, „Jak může psát knihy, když si nic nepamatuje?“, „Měl by být souzen za velezradu“, „Směšný“, „Špinavý policajte“.

Facebook

„Táááák na straně radikálních levicových demokratů“, „Vždycky anti-Trump“.

Fauci Anthony

„Zdá se, že dostává více vysílacího času než kdokoli jiný, skvělé, Bobe Hope“, „Tonyho paže je mnohem přesnější než jeho prognózy“.

Google

„Táááák na straně radikálních levicových demokratů“, „Pomáhá Číně a jejich armádě, ale ne USA… hrozné!“, „Ve prospěch demokratů“, „Potlačují hlasy konzervativců a skrývají informace a zprávy, které jsou dobré“.

Impeachment

„Impeachmentový hoax“ (67krát), „NEJVĚTŠÍ ZE VŠECH POLITICKÝCH SKANDÁLŮ (V HISTORII)!!!“, „Největší politický zločin a skandál v americké historii“, „Podvod“, „Netransparentní falešný hon na čarodějnice“, „Totální podvod Nicnedělajících demokratů“.

Írán

„Hrozně selhává a nemá tušení, co dělat“, „Ekonomika je mrtvá a bude se mnohem zhoršovat“, „Naprostý nepořádek!“, „Přední světový sponzor teroru“.

Kalifornie

„Kalifornie jde do pekla“, „Nic nepochopili“, „Slavná pro špatnou správu a vysoké daně“, „V tak strašném stavu“.

Kalifornská auta

„Velmi drahá a nebezpečná“.

Kanada

„Využívá naši zemi po mnoho let!“

Justin Trudeau

„Velmi nečestný a slabý“.

Kim Čong-un

„Stal se balistickým, stejně jako jeho rakety“, „Rakeťák“, „Může mu někdo z jeho vyčerpaného a hladovějícího režimu říct, že i já mám nukleární tlačítko“, „Malý raketový muž“, „Zjevně šílenec“.

Macron Emmanuel

„Pošetilec“.

Macy's

„Nenakupujte tam na Vánoce!“, „Neloajální vůči mně“, „Existují mnohem lepší obchody“, „Rasisté“.

Média

ABC News, AP, The Atlantic, CBS, CNN, New York Times, Washington Post a mnohá další

„Fake News, Fake News“ (789krát), „Fake!“ (1036krát).

„Skutečná ostuda“, „Vytvořili tolik nečestných zpráv, že by jim mělo být umožněno získat cenu za fikci!“, „Spisovatelé beletrie“, „Měli by být nařčení z vyvolávání zásahů do voleb“, „Nejhorší a nejméně přesný předvolební průzkum, jaký byl do roku 2016 proveden“,

„(AP) má jedny z nejhorších reportérů v oboru“, „Organizace, která se na cestě totálně ztratila. Nejsou důvěryhodní“,

„(The Atlantic) Radikálně levicový magazín“, „Chrliči Fake News a nenávisti“, „Nudné a ještě k tomu ošklivé“,

„(CNN) Škodliví Americe“, „Nepřátelé lidu“, „Samé lži“.

Mexiko

„Násilník“, „Využívá výhod Spojených států po celá desetiletí“, „Léta bere americké peníze a nedělá pro nás ABSOLUTNĚ NIC“, „Nejnebezpečnější země na světě“, „Zabíjejí nás“.

Obama Barack

„Nenávistné projevy“, „Žádná energie,“ „Zločinec“, „Zničil humří a rybářský průmysl v Maine“, „Golf jsem hrál vždycky“, „Špehoval moji kampaň“, „Katastrofa při manipulaci s prasečí chřipkou H1N1“, „Dal Íránu 150 miliard dolarů a zpátky nic nedostal“.

Obamacare

„Vtip“, „Nefunguje“, „Opravdu špatná zdravotní péče“, „PROTIÚSTAVNÍ katastrofa“, „Ubližuje rodinám“.

OSN

„Má tak velký potenciál, ale právě teď je to jen klub, kde se lidé mohou scházet, povídat si a dobře se bavit“.

Pařížská klimatická dohoda

„Lidé nechtějí platit velké částky peněz zemím třetího světa (které jsou sporné), aby tak mohli chránit životní prostředí“, „Směšné a extrémně drahé“, „Ukrývá některé z nejhorších znečišťovatelů“.

Pelosiová Nancy

„Má malý zájem pomáhat lidem“, „Šílená Nancy“, „Možná by měl majitel Kosmetického salónu řídit Sněmovnu reprezentantů místo Šílené Nancy“.

Pfizer

„Měl by se stydět za zvyšování cen léků“, „Využívá chudé a ty, kteří se nemohou bránit, a zároveň dává výhodné ceny zemím v Evropě“.

Prezidentské volby

„Na základě nesrovnalostí a podvodů a korupčního procesu nikdy nebyl přijat legislativní souhlas“, „Náš volební proces je horší než volební proces v zemích třetího světa!“, „PODVOD“, „Jak můžete potvrdit volby, když ověřovaná čísla jsou prokazatelně NESPRÁVNÁ?“

Pulitzerova cena

„Z té se stal prostě VTIP“.

Úřad pro kontrolu potravin a léčiv

„Velká, stará, pomalá želva“.

Washington, D.C.

„Zkažená bažina“, „Zkorumpovaná bažina“, „Utratil biliony budováním v cizích zemích a zároveň umožnil, aby naše VLASTNÍ infrastruktura upadla do úplného havarijního stavu“, „Odpad“.

Reklama

Související témata:

Doporučované