Hlavní obsah

Pohostinní pijani, tak se sami vidí Rusové

Rusové sami sebe vidí jako pohostinné pijany.

Reklama

Podle Rusů je jejich největším negativním národním rysem sklon k pití alkoholu. Vyplynulo to z průzkumu ruské sociologické služby.

Článek

Hlavním pozitivním rysem ruského národa je pohostinnost, negativním záliba v alkoholu. Podle průzkumu ruské sociologické služby VCIOM si to o sobě myslí sami Rusové. Mezi kladné stránky ruské povahy prý patří například i pracovitost.

Charakter Rusů se podle průzkumu vyznačuje také štědrostí a družností. Méně dotázaných mezi kladné stránky počítá vzdělanost nebo nábožnost. Kromě sklonu k pití považují Rusové za nedostatky svého národa lenost, nekázeň a vychytralost.

Z průzkumu podle serveru NEWSru vyplynulo, že ruská mládež se na rysy svého národa dívá kritičtěji než starší pokolení. Lidé ve věku do 24 let připisovali Rusům negativní vlastnosti dvakrát častěji než důchodci.

Podobný průzkum zorganizovaný v roce 2015 agenturou VCIOM přinesl částečně jiné výsledky. Za pozitivní rysy Rusů označovali dotázaní hlavně čestnost, dobrotivost a velkorysost.

Zato alkoholismus zůstal mezi negativními stránkami na prvním místě následovaný užíváním drog, lehkomyslností a leností.

Reklama

Související témata:

Doporučované