Hlavní obsah

Poldi Kladno prodána v dražbě, čeká se, zda vítěz zaplatí 140 milionů

Logo kladenských hutí Poldi.

Reklama

Vítěz vydražil Poldi za vyvolávací cenu, nyní má dva týdny na složení peněz.

Článek

Společnost Opimo Trade, která byla založena předloni, se může stát majitelem slavné, ale zkrachovalé Poldi Kladno. Vítěz elektronické aukce učinil podání ve výši 140 milionů korun, tedy přesně stejnou, jako byla vyvolávací cena. Na složení kupní ceny má patnáct dní.

V předchozích případech – Poldi se dražila už napopáté – vítěz kupní cenu 250 milionů korun nezaplatil.

Opimo Trade, společnost z Velké Polomi se základním kapitálem 40 tisíc korun, se o podnik zajímala už v minulosti. Do elektronické dražby se původně registrovali dva zájemci. Dražební jistotu však složil pouze jeden.

„Elektronická dražba je plně transparentní a zájemce musel splnit řadu podmínek pro přihlášení. Jsme rádi, že se Poldi vydražila na OK dražbách. Vzhledem k výši jistoty i typu dražby jde o reálného zájemce. Ten má nyní 15 dní na složení zbylé části kupní ceny. Dle legislativy se po doplacení stane novým majitelem, a to k datu ukončení dnešní dražby,“ uvedl v tiskové zprávě jednatel portálu OKdražby.cz Petr Sefzig, který dražbu organizoval.

„Původně nastavený způsob prodeje, prosazený věřiteli, umožňoval maření dražby. Údajní zájemci činili nereálné cenové nabídky, neplatili cenu dosaženou vydražením a první dražby tak byly zmařeny. Z pozice insolvenčního správce jsme proto prosadili přísnější formu prodeje. Jde o exekutorskou dražbu. Ta předchází maření dražby. Je nastavena tak, aby ti, kdo draží, činili jen vážně míněné nabídky. Jinak je čekají velmi tvrdé sankce. Transparentní proces prodeje, kterého se mohl zúčastnit každý, kdo složil dražební jistotu, jsme nastavili tak, aby vygeneroval reálnou tržní cenu. A právě to se dnes stalo,“ zhodnotil prodej areálu insolvenční správce Michal Žižlavský.

Reklama

Doporučované