Hlavní obsah

Policie prošetří video, policista bez roušky na něm fackuje muže bez roušky

Incident se odehrál u autobusové zastávky K Žižkovu v Praze 8, podle pražské policejní mluvčí Violety Siřišťové se jím bude zabývat odbor vnitřní kontroly pražské policie.

Reklama

Článek

Policie začala prověřovat obsah videa, které koluje po sociálních sítích. Jde o nahrávku, která ukazuje zákrok policie vůči muži, který na autobusové zastávce v osmém pražském obvodu v ulici Pod Šancemi nemá nasazenou roušku. To aktuálně platná pravidla proti šíření koronaviru vyžadují.

Z videozáznamu, jehož autenticitu se redakci nepodařilo potvrdit, je však patrné, že ani zasahující policista nemá roušku nasazenou. A muže, který se na zastávce zdržuje, dokonce několikrát uhodil.

Samotné video i zákrok už nicméně prověřuje policie. „Na základě videa získaného z internetu se zásahem policisty bude zabývat Odbor vnitřní kontroly Krajské policie hlavního města Prahy. Podle zjištěných závěrů bude situace nadále řešena,“ uvedla pražská policejní mluvčí Violeta Siřišťová ve vyjádření pro Blesk, který na případ upozornil jako první.

Zásah policie v sobotu ráno na daném místě potvrdila s tím, že tam hlídka vyrazila na základě telefonické stížnosti na nevhodné chování.

„Vyjížděli jsme na tísňové volání k agresivními muži (54), který hodil lahev na projíždějící auto,“ sdělila Siřišťová. „Muž byl pod vlivem alkoholu a policisté mu naměřili dvě promile. Byl omezen na svobodě a skončil na policejní služebně.“

Reklama

Doporučované