Hlavní obsah

Policie účtuje po zátahu v Rohlik.cz. 19 lidí chce vyhostit, jednoho obvinila z padělání

Policie řeší případ lidí, které zadržela ve čtvrtek ve skladu e-shopu Rohlik.cz.

 

Reklama

Během pátku chce policie prověřit dalších čtyřicet pracovníků e-shopu.

Článek

Cizinecká policie, která ve čtvrtek zadržela pětaosmdesát lidí ve skladu e-shopu Rohlik.cz, vydala devatenácti z nich správní vyhoštění z České republiky. Podle zjištění vyšetřovatelů byly tyto osoby zaměstnány protiprávně.

S dalšími deseti lidmi policisté zahájili správní řízení. V případě jedné osoby se potvrdilo podezření z padělání dokladů. Během pátku by policisté chtěli prověřit dalších téměř čtyřicet osob.

Proti policejnímu zásahu od začátku protestuje majitel e-shopu Tomáš Čupr. „Doufám, že máme v našem státě presumpci neviny. Podezřelý neznamená ilegální,” řekl Seznam Zprávy. Zároveň zkritizoval postup policie. „Chovají se jak estébáci a odvážejí všechny,” dodal.

Kritikou majitel e-shopu Rohlik.cz nešetřil ani na svém facebookovém profilu:

V případě pražské policie její mluvčí takový zásah nepotvrdil. „Ze strany pražské cizinecké policie mohu potvrdit, že prováděla akci pouze v objektu společnosti v Praze 6. Byla to jediná včerejší akce. Zda kolegové z jiných krajských ředitelství prováděli obdobnou akci, to mně známo není,” uvedl v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Při kontrole pražského skladu obchodu Rohlik.cz policie zadržela 85 lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované