Hlavní obsah

Policie pátrala po Jaroslavu Uhlířovi

Foto: Profimedia.cz

Jaroslav Uhlíř se aktivně účastnil i demonstrací Milionu chvilek na Letné.

Reklama

aktualizováno •

Podle zdrojů Novinek.cz hudebník nezvedal telefony a nebylo jasné, kde se nachází. Později jej policisté našli nezraněného.

Článek

Pražská policie pátrala po 74letém muži. Podle zdrojů serveru Novinky.cz šlo o hudebníka a písničkáře Jaroslava Uhlíře.

Policie nejprve pouze potvrdila, že skutečně pátrá po muži tohoto věku. „V současné chvíli probíhá pátrání po 74letém muži,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová. Později informaci, že jde o Uhlíře, potvrdila a jeho totožnost byla oficiálně zařazena mezi hledané osoby. Později serveru potvrdila, že jej našli. „Můžu potvrdit, že jsme osobu ve věku 74 let, po které jsme dopoledne vyhlásili pátrání, našli v nezraněném stavu,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Podle informací Novinek s umělcem ještě v neděli hovořil jeho spolupracovník. V pondělí už ale Uhlíř nebral telefony a nebylo jasné, kde se nachází. Podle kolegů prochází složitějším životním obdobím.

Jaroslav Uhlíř je velmi plodným filmovým skladatelem. Hudbu složil především k řadě známých pohádek, například Princové jsou na draka, S čerty nejsou žerty, Koloběžka první, Lotrando a Zubejda nebo z poslední doby Láska rohatá či Tři bratři. Nejznámější je díky spolupráci se Zdeňkem Svěrákem, který se ostatně jako scenárista podílel na řadě filmů, k nimž Uhlíř psal hudbu. Kromě toho vystupoval v úspěšné moderátorské dvojici s Karlem Šípem.

Reklama

Související témata:

Doporučované