Hlavní obsah

Policie vyklidila ilegální tábor migrantů na severovýchodě Paříže

Vyklízení uprchlického tábora v Paříži.Video: Zuzana Lachnitová, Reuters

 

Reklama

V Paříži evakuovali provizorní uprchlický tábor kvůli nevyhovujícím podmínkám. Uprchlíci byli přestěhováni do ubytovacích zařízení. Akce se obešla bez konfliktů.

Článek

V Paříži evakuovala francouzská policie stovky migrantů. Ti žili v provizorním, jimi vytvořeném kempu pod mostem. Tábor se vyklízel kvůli nevyhovujícím bezpečnostním a hygienickým podmínkám. Vyklízení proběhlo bez konfliktů.

Tábor Millénaire se nacházel vedle kanálu na severu Paříže, v něm se v minulých dnech utopili dva migranti. V táboře žilo okolo šestnácti set migrantů převážně z Afriky. Uprchlíci budou přechodně ubytováni v různých zařízeních, bude jim umožněno žádat o azyl a jejich situace bude prověřena. V táboře žili většinou muži, bydlelo tam ale i několik rodin.

V Paříži zůstávají další dva velké ilegální tábory, ve kterých žijí stovky lidí. Ty budou vyklizeny v řádu několika měsíců. Francouzští policisté ilegální tábory migrantů vyklízeli už v minulosti. Celkem stěhovali skoro třicet tisíc lidí.

Uprchlická krize v Evropě trvá od roku 2015. Napětí s ní spojené má za následek zvýšenou inklinaci evropských obyvatel k extrémně pravicovým politickým stranám. Francie, jež byla vůči přijímání uprchlíků jednou z benevolentnějších zemí, v minulých týdnech schválila zákon, který žadatelům ztěžuje udělení azylu.

Reklama

Související témata:

Doporučované