Hlavní obsah

Polička má druhý dům se sociálními byty

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Polička na Svitavsku dokončilo opravu domu, ve kterém budou sociální byty. Nájemci se mohou nastěhovat v květnu. Jeden dům se sociálními byty město už má.

Článek

První dům s šesti byty město opravilo v ulici 9. května, nájemníky má od roku 2019. Dům v Hegerově ulici na něj navazuje. Je v něm také šest bytů. Stavební práce včetně nástavby jednoho podlaží skončily na konci února. Teď pokračuje kolaudační řízení.

V domě je pět bytů s jedním pokojem a kuchyňským koutem a jeden byt 1+1. Investice stála osm milionů korun, šest milionů korun dostala radnice z evropské dotace.

„O byty je velký zájem a město vybírá z přibližně 40 žádostí, přičemž musí vycházet z přísných podmínek přidělené dotace. Všichni zájemci musí spadat do cílové skupiny dotačního titulu,“ uvedla mluvčí radnice Naděžda Šauerová.

Do sociálního bytu se mohou stěhovat lidé, kteří jsou v bytové nouzi, jsou nemajetní, mají nízký příjem. Určené jsou i pro rodiny žijící v nevyhovujících podmínkách, což může být například velké množství lidí v jednom bytě. Smlouvy s nájemníky město uzavře na jeden rok. Může ji i prodloužit.

„Cílem projektu je nastavit fungování sociálních bytů tak, aby se rodiny staly součástí běžné komunity a měly možnost důstojného bydlení. Všem rodinám je zároveň dostupná sociální práce a pomoc, kterou vykonává sociální pracovník města a také pracovníci Oblastní charity Polička,“ řekla vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Martina Černíková.

Reklama

Doporučované