Hlavní obsah

Prezidentská kampaň je vždycky strašná. Mé peníze pro Drahoše ale nebyly zbytečné, říká miliardář Dobrovský

Jak pomohly Drahošově kandidatuře zájmové skupiny kolem předních českých podnikatelů?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Investice do kampaně Jiřího Drahoše nebyly žádný byznysový nebo marketingový projekt, tvrdí ve Výzvě miliardář a filantrop Jan Dobrovský.

Článek

S pětimiliardovým majetkem ho časopis Forbes řadí na 44. místo mezi nejbohatšími Čechy. Spolu se svými partnery Vasilem Bobelou a Petrem Pudilem poslal na kampaň neúspěšného prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše 1,5 milionu.

„Chtěl bych, aby Jiří Drahoš pokračoval v politice. Protože je to slušný člověk. Pro mě bylo důležité, aby se změnily ty vulgarity, to chování Miloše Zemana. Na něm nedokážu vybrat nic pozitivního. Vadí mi, jak se chová, jak je oblečený, jak ležérně vystupuje před kamerami. Vadí mi to, protože prezident vytváří normy chování,“ hodnotí prezidentskou volbu bývalý disident a lobbista Jan Dobrovský.

Rozdělil boj o Hrad český byznys na průmyslníky podporující Miloše Zemana a byznysmeny z IT nebo služeb, kteří stáli na straně Drahoše? Jaké jsou zájmy českých podnikatelů v tuzemské politice? Jak se muž, jenž zbohatl na prodeji uhelné společnosti Czech Coal, dnes dívá na divokou privatizaci 90. let? A proč je pro Dobrovského klíčová podpora projektu Paměť národa organizace Post Bellum?

Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované