Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Ani Lány, ani Hrad. Prezident Pavel si vybral nové sídlo

Reportáž zvláštních korespondentů Šťastného pondělí z nového hlavního města.Video: Profimedia.cz, ČTK, Seznam Zprávy

 

Reklama

Šťastné pondělí tento týden vyrazilo mimořádně do terénu. Investigativní tým satirického pořadu totiž odhalil, že na příkaz generálního prezidenta Petra Pavla se hlavní město Česka již brzy přesune z Prahy do Černoučku.

Článek

„Co je to sakra Černouček?“ ptáte se nejspíš, stejně jako se ptala moderátorka zvláštního studia Šťastného pondělí. A tak se na místo vypravili hned dva zpravodajové, aby zjistili, kde přesně bude nová hlava státu sídlit a kam za ní budou jezdit na oficiální návštěvy představitelé jiných států.

A co reportéři Šťastného pondělí zjistili, když na místo během několika málo hodin cest vlakem a pěších túr přes pole dorazili? Že se Černouček se svou bohatou kulturní historií, cennými památkami a dostatkem kancelářských prostor pro celý tým Petra Pavla v podstatě neliší od Pražského hradu. Snad jen na několik malých výjimek.

Proč prezident Pavel odmítl úřadovat z Pražského hradu a kdy ideálně vyrazit na návštěvu našeho nového hlavního města, to už se dozvíte ve videu v úvodu článku.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V týdnu vás Václav Dolejší vezme na Křižovatku Anděl, kde se ptá lidí na aktuální problémy, které nás trápí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, twitteruinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované