Hlavní obsah

Šťastné pondělí je zpět: nové, lepší a se ženami

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Sedmá sezona Šťastného pondělí: noví lidé, nové formáty.

Reklama

Dvě Křišťálové lupy, devět nominací, 224 epizod, miliony fanoušků po celém světě. Šťastné pondělí dnes vstupuje do své sedmé sezony – a rozhodně nezůstává stát na místě.

Článek

Spoustu novinek a překvapení připravili tvůrci satirického pořadu Šťastné pondělí, který na Seznam Zprávách běží už od října 2016 a který se v pondělí 5. září vrací ke svým fanouškům.

Po čtyřech a půl letech najdete svůj oblíbený satirický pořad exkluzivně pouze na Seznam Zprávách – tak jak jste zvyklí, vždy v pondělí v osm hodin ráno. Ale tím není příděl vkusného humoru a upozornění na nutnost logopedické péče od toho nejnižšího věku ještě zdaleka vyčerpán.

Nejnovější díl satirického pořadu Šťastné pondělí.Video: Seznam Zprávy, Youtube.com, ČTK, Profimedia.cz

Od nové sezony vám servírujeme i nášup, nebo chcete-li „afterparty“: Šťastný podcast, který najdete na Seznam Zprávách a ve všech aplikacích vždy v pondělí večer. Jeho moderátorem bude nadějný satirik, scenárista a dnes již druhý služebně nejstarší člen týmu Šťastného pondělí Konstantin Sulimenko. „Je pro mě velkou ctí usednout za mikrofon tohoto pořadu. Doufám, že Jindřich bude poslouchat, na co se ho ptám, a že mě aspoň občas pustí ke slovu,“ netají se svým nadšením nad novou výzvou Konstantin. „Při natáčení pilotních dílů se to bohužel ještě nestalo,“ dodává.

V podcastu neboli „rádiu na sedativech pro lidi pod padesát“ také poznáte jednu ze dvou nových členek týmu Šťastného pondělí Terezu Povolnou. Ano, skutečně, doposud výhradně mužský kolektiv dospěl k významným změnám ve svém složení. „Hustý,“ popisuje své dosavadní pocity z působení ve Šťastném pondělí Tereza, která je zároveň novou online editorkou show.

Další ženskou posilou týmu se stala strategická koordinátorka celého projektu Ester Marietta Sidibé. „Těším se na práci ve skvělém, dynamickým týmu. Díky svým předchozím pracovním zkušenostem jsem zvyklá na každodenní kontakt se seniory, proto věřím, že lehce najdeme společnou řeč i s Jindřichem,“ říká Ester.

V nové sezoně nebudou chybět ani oblíbené reportáže hlavního politického analytika pořadu Václava Dolejšího, jenž čas od času vyrazí mezi vás, obyčejně neobyčejné lidi, aby zjistil vaše názory na problémy, které vás skutečně trápí. „Mnoho let jsem mluvil pouze s politiky a všechny jejich názory už znám. Názory obyčejných lidí mě doteď naopak vůbec nezajímaly, proč taky. Ale pochopil jsem, že je čas to změnit,“ říká Václav.

A konečně o víkendu se můžete těšit na trefný a vždy vtipný sloupek z pera principála a moderátora pořadu Jindřicha Šídla. „Vracím se tak vlastně na začátek cesty ke kvalitnímu humoru, kterou jsem kdysi nastoupil v Hospodářských novinách,“ vysvětluje Jindřich, jenž na podzim oslaví významné životní jubileum. „Mé satirické sloupky v Hospodářkách byly mezi čtenáři velmi oblíbené, to myslím mohu říct s veškerou skromností, které jsem schopen.“

Mnohem víc ovšem zůstává při starém. Jako třeba sehraný zbytek výrobního týmu, tedy střihač a režisér Petr Šprincl a kreslíř David Schwarz. „Hele, my teď fakt nemáme čas na blbosti, musíme dodělat nový díl,“ odpověděli oba umělci shodně na otázku, co čekají od příštích měsíců.

„Myslím, že se naše divačky i diváci, posluchači i posluchačky, čtenářky i čtenáři mají na co těšit. A já teda asi taky,“ shrnuje nadcházející sedmou sezonu Šťastného pondělí jeho kreativní producent Ondřej Lasák.

Reklama

Doporučované