Hlavní obsah

Studio Jablunkov: Pražáci, Moraváci a Slezáci spolu proti korektnímu jazyku

Zbytečné zprávy v souvislostech. Konstantin Sulimenko se opět hlásí ze Studia Jablunkov.Video: Konstantin Sulimenko, Seznam Zprávy

 

Reklama

I v novém roce vyrazilo Šťastné pondělí za hranice Prahy. Pravidelný výběr satirických konzumních zpráv z domova i ze světa pohledem Konstantina Sulimenka.

Článek

Opavská městská policie vyjela k případu agresivního muže, který rozhazoval rukama na zaměstnance nemocnice. Ono zmatené rozhazování se ale nakonec ukázalo jako pokus o formulaci otázky, jak je možné se dostat z Opavy do Ostravy. Škoda že to nikdo nepoznal. Anebo poznal a pak radši zavolal policii, že je tu šílenec, který chce jet dobrovolně do Ostravy.

Zajímavé zprávy také přicházejí z Francie. Místní firma oznámila, že kvůli mentálnímu zdraví ryb přestane vyrábět kulatá akvária, která ryby přivádějí k absolutnímu šílenství. Tímto rozhodnutím jsme se inspirovali a zdá se, že jsme našli ultimátní cestu, jak vyřešit problematiku lidského mentálního zdraví ve třech krocích.

Studio Jablunkov ale jako vždy nabízí i další bizarní a úplně zbytečné zprávy, dnes o korektním jazyce Pražáků a Slezáků, prodeji bývalého českého konzulátu i fotografiích Aleny Schillerové.

Všechny tyto zprávy naleznete v úvodním videu.

Studio Jablunkov je součástí satirického pořadu Šťastné pondělí, které najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky včetně právě Jablunkova publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Reklama

Doporučované