Hlavní obsah

Poslední momenty letu MH370: Boeing nikdo neřídil, před pádem mu došlo palivo

 

Reklama

Podle nových výsledků vyšetřování se letoun zřítil k zemi volným pádem a rychlostí 460 km/h.

Článek

Vyšetřovatelé z australské kanceláře pro bezpečnou dopravu zveřejnili nové informace o posledních momentech letu MH370 před jeho zmizením.

Dodatečná analýza odhalila výrazně se zvyšující rychlost klesání těsně před tím, než letadlo zmizelo z radarů. Během pádu se otáčelo ve spirálách rychlostí přibližně 460 kilometrů za hodinu.

Analýza vztlakových klapek ukazuje, že pád nezpůsobil problém s jejich rozmístěním, to vyvrací možnost, že by letadlo před pádem někdo řídil. Právě to je podle letového experta ze serveru Airlineratings.com, Geoffreyho Thomase, důležitou zprávou. „Letadlo bylo před tím, než se zřítilo do oceánu, zcela mimo kontrolu a kompletně bez paliva.” řekl CNN.

Zmizení letu MH370 na cestě z Kuala Lumpur do Pekingu je jednou z největších leteckých záhad současnosti. Vyšetřovatelům se podařilo najít okolo dvacítky kousků letounu, ale jen u tří se potvrdilo, že opravdu patří zmizelému stroji. Jedním z nich je i klapka nalezená v červnu letošního roku v Tanzánii.

Boeing 777 společnosti Malaysia Aerlines s 239 lidmi na palubě zmizel 8. března 2014. Letadlo ztratilo kontakt s dispečinkem a zmizelo z radarů. Od té doby probíhá neúspěšné pátrání po jeho troskách.

Vyšetřovatelé věří, že hledají na správných místech a že se letoun brzy podaří najít. O přesném místě se ale stále dohadují. Někteří letečtí experti věří, že je potřeba prohledávanou oblast rozšířit.

Reklama

Související témata:

Doporučované