Hlavní obsah

Takto přísná pravidla v práci nemáte. Češka nesmí říct, pro koho dělá

Apple se nechce nechat točit, Google nemá námitky. Jak to chodí uvnitř známých firem?Video: Pavel Cyprich

 

Reklama

Na návštěvě ve dvou nejhodnotnějších společnostech světa.

Článek

Do práce a z práce přesně na minutu, bez telefonu a kontrola každého e-mailu, který se pošle. Firma Apple si svá tajemství střeží velmi pečlivě. A ostražitá je i jinde.

Po pár minutách natáčení před hlavní budovou firmy, která sídlí v americkém Cupertinu, jsem byl vyzván k tomu, abych toho nechal. Natáčet centrálu je zakázáno. Co uvidíte ve videu nahoře, je tak velmi unikátní.

Apple nejspíš ví, co dělá, značku střeží a buduje už několik desetiletí a dnes je z něj nehodnotnější společnost na světě - s tržní hodnotou přes 700 miliard dolarů.

Po Googlu na kole

Podobně je na tom i Google, jehož centrála je od Applu asi tak hodinu cesty autem. Ten je v žebříčku nejhodnotnějších společností hned na druhém místě.

I tam jsem se stihl při cestování v Silicon Valley podívat a tentokrát už natáčení nikdo nebránil. Kampusem firmy mě tak provedl Pavel Baranyk, který v centrále čtvrtým rokem pracuje v marketingu.

„Učte se matiku,” vzkazuje případným zájemcům o pozici ve firmě, která dlouhodobě patří mezi nejpřitažlivější zaměstnavatele světa.

A mimochodem, Seznam.cz je jedním z několika málo vyhledávačů na světě, který dokáže s Googlem držet krok, a americká firma tak nemá na českém trhu dominantní postavení, jak je to jinde ve světě běžné.

Jak se žije a pracuje ve dvou největších společnostech na světě i na to, jak vypadají jejich sídla, se podívejte ve videu nahoře.

Reklama

Související témata:

Doporučované