Hlavní obsah

Praha 3 plánuje nové zázemí ve sportovním areálu na Pražačce

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice Prahy 3 plánuje nahradit stávající zázemí sportovního areálu Pražačka novým. Radní tento týden schválili vypsání zakázky na firmu, která za odhadovanou cenu asi 7,3 milionu korun s DPH připraví projekt stavby.

Článek

V nové budově bude kromě administrativní části, zázemí pro sportoviště a podzemního parkoviště také restaurace. V areálu by měla rovněž přibýt také hala s kurty na beachvolejbal a dětské brouzdaliště.

„Nový jednopodlažní objekt z jedné strany zapuštěný do svahu nahrazuje stávající administrativní budovu a přebírá její funkce,“ píše se ve schváleném dokumentu. Radnice si v minulosti nechala zpracovat architektonickou studii úprav areálu, ze které plán vychází. Peníze na stavbu chce městská část získat z externích zdrojů, podle dřívějších informací má jít o dotaci Národní sportovní agentury.

Součástí úprav bude také rozšíření odpočinkových ploch pro venkovní koupaliště a nové brouzdaliště. Rada městské části začátkem letošního roku také vybrala firmu OK Plan Architects, která za asi 1,8 milionu korun připravuje projekt nové haly se čtyřmi beachvolejbalovými kurty. Ta by měla přijít na řadu jako první a stavět by se podle dřívějších informací mohla začít příští rok.

Areál na Pražačce provozuje Prahou 3 vlastněná firma SARAP. Je v něm vnitřní a venkovní bazén, několik hřišť pro různé sporty, atletický ovál, tělocvična či posilovna. Podle studie, kterou si radnice nechala zpracovat v roce 2016, trpí areál řadou problémů. Jde například o špatnou propojenost sportovišť, nedostatečné parkování či nedostatek doplňkových prvků a služeb, jako jsou dětská hřiště, bistra a půjčovny sportovního vybavení.

Reklama

Doporučované