Hlavní obsah

Praha rozšiřuje parkovací zóny. Týká se to i vaší ulice?

Rozšíření parkovacích zón v Praze. Jakých částí se to dotkne?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Prahu čeká další významné rozšiřování rezidentního parkování. Nové modré zóny i ty smíšené vzniknou od listopadu na Praze 5 a 6 a od prosince v oblasti Braníka ve čtvrté městské části. Od ledna příštího roku se pak do systému připojí také Praha 9. Tamní obyvatelé by si tak už teď měli začít vyřizovat parkovací povolení.

Článek

Do Prahy denně přijíždí okolo tři sta padesáti tisíc automobilů. Skrz město projíždí dalších 90 tisíc automobilů.

Zóny placeného stání se rozšiřují podle žádostí městských částí, protože starostové znají nejlépe svou oblast i problémy. Někteří obyvatelé si zóny chválí, častěji jsou ale kritizované.

„My si to na magistrátu nevymýšlíme, musí vždy přijít daný starosta s požadavkem. Máme komisi pro parkování, která je složená čistě z odborníků, která analýzu od starosty prozkoumá, buď ji schválí nebo ji vrátí k přepracování a na základě toho projekční kancelář zakreslí zóny placeného stání,“ vysvětluje náměstek primátora hl. m. Prahy Adam Scheinherr.

Jakých míst v Praze a od kdy se rozšíření parkovacích zón týká?

Praha 4 – Od 2. 12. 2019 dojde k rozšíření vyznačení v oblasti 4 po Jižní spojku.

Praha 5 – Rozšíření oblasti 5–2 (Šalamounka) a Rozšíření oblasti 5–4 (Šmukýřka, Farkány, Černý vrch). Platnost je od 18. 11. 2019.

Praha 6  – Rozšíření vyznačení v oblasti 6 o lokality sídliště Dědina, Střešovice, Na Bateriích, Na Hanspaulce. Platnost je od 18. 11. 2019.

Praha 9 – Od 6. 1. 2020 budou parkovací zóny také v Libni a Vysočanech.

Více o parkování v Praze se dozvíte v celém rozhovoru s náměstkem primátora hl. m. Prahy Adamem Scheinherrem ve videu nad článkem.

Rozhovor je součástí pořadu Ráno na Seznamu, který vysílá Televize Seznam každý všední den od 7 do 9 hodin.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Doporučované