Hlavní obsah

Praha vybrala firmu, která dodá nové lavičky a koše

Foto: mmcité1

Ilustrační foto.

Reklama

Nové lavičky, koše a stojany na kola bude pražskému magistrátu na základě rámcové dohody v dalších čtyřech letech dodávat firma mmcité.

Článek

Město, jeho organizace a městské části budou mobiliář odebírat podle potřeby do hodnoty 100 milionů korun. O dodavateli dnes rozhodli pražští radní. Podobu laviček a košů vybralo město před čtyřmi lety v designové soutěži, obměna bude postupná.

Firma podle dohody dodá městu minimálně 200 kusů od každého typu mobiliáře, tedy od lavičky, koše a stojanu na kola. Za tuto dodávku magistrát podle radního Jana Chabra zaplatí 59,8 milionu korun, další mobiliář bude moci objednávat do limitu rámcové smlouvy. Pokud by město do čtyř let potřebovalo více kusů než za 100 milionů korun, muselo by vypsal novou soutěž.

Kromě magistrátu budou moci rámcovou dohodu při svých rekonstrukcích a dalších projektech využívat i městské části a organizace a firmy, jako je Technické správa komunikací. Kromě zmíněného tendru, do kterého se přihlásila jen jedna firma, magistrát vypsal ještě jeden na menší koše, do kterého se však podle schváleného dokumentu nikdo nepřihlásil. Město jej proto muselo zrušit a podle Chabra ho vypíše znovu.

Design nového mobiliáře vybralo město v roce 2017. Cílem bylo sjednotit lavičky, koše a další městské prvky, kterých jsou nyní v metropoli desítky druhů. Výměna nicméně nemá být plošná, ale postupná podle toho, jak bude nutné dožívající mobiliář měnit. Plošná výměna naopak čeká více než 900 zastávek MHD, které v provozuje firma JCDecaux. Té město neprodloužilo smlouvu a v soutěži vybralo vlastní přístřešky, kterými plánuje v následujících dvou letech nahradit mobiliář francouzské firmy.

Reklama

Související témata:

Doporučované