Hlavní obsah

Praha vypsala tendr na lavičky a koše za 79 milionů korun

Foto: PID

Ilustrační foto.

Reklama

Pražský magistrát vypsal tendr na dodávku laviček a košů v designu, který v roce 2017 vybral v mezinárodní soutěži. Odhadovaná hodnota rámcových dohod na dodávky je 79,2 milionu korun.

Článek

Město připravuje také výměnu dalšího mobiliáře, plánuje například vyměnit stovky zastávek MHD, které nyní vlastní a provozuje firma JCDecaux.

Cílem tendru je uzavřít dvě rámcové dohody, na základě kterých si poté budou moci mobiliář objednat například městské části nebo organizace jako Technická správa komunikací (TSK) při rekonstrukcích ulic. První dohoda v hodnotě 68 milionů korun má být na dodávky laviček a velkých samostatně stojících košů, zbytek z celkové hodnoty je pak určen na nákup menších závěsných košů z lehkého materiálu.

Praha připravuje také výměnu přístřešků na 930 zastávkách, které na základě smlouvy z 90. let provozuje francouzská firma JCDecaux. Minulé vedení magistrátu smlouvu odmítlo prodloužit s odůvodněním, že je nevýhodná pro město. Smlouva skončí v polovině příštího roku a do té doby chce magistrát vysoutěžit dodavatele vlastních přístřešků, které mají současné nahradit. I na zastávky vypsalo město designovou soutěž, prototyp je k vidění na Palackého náměstí.

Reklama

Doporučované