Hlavní obsah

Němečtí zemědělci ráno blokovali dva přechody s Českem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Alexandros Michailidis, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Řidiči v traktorech, protestující proti kabinetu Olafa Scholze kvůli plánovanému zrušení daňového zvýhodnění pro zemědělce, zablokovali hraniční přechody Boží Dar a Potůčky.

Článek

Hraniční přechody Boží Dar / Oberwiesenthal a Potůčky/Johanngeorgenstadt byly ráno kvůli protestům německých farmářů znovu neprůjezdné. Na sociální síti X o tom dnes informovala Policie ČR.

Po 7:30 ale protestující přechody odblokovali. Na místě zůstávají, informovala policie. Demonstrace německých farmářů zablokovala hraniční přechod na Božím Daru už v pondělí, blokáda trvala zhruba tři hodiny.

Němečtí zemědělci chtějí protestovat až do 15. ledna. Dnešní protesty by sice měly být méně rozsáhlé, nicméně mohou se i tak dotknout řidičů.

Německá vláda kvůli rozpočtové krizi a nezbytnosti šetřit chtěla původně skončit s podporou dieselu pro zemědělce a s daňovým osvobozením zemědělských vozidel. Následně částečně ustoupila a v pondělí schválila zachování daňového zvýhodnění, podporu dieselu chce ale postupně do roku 2026 zastavit. Zemědělci to odmítají.

Reklama

Doporučované