Hlavní obsah

Právnická fakulta Univerzity Palackého zavede v zimním semestru bezkontaktní výuku

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci kvůli rostoucímu počtu nákaz novým typem koronaviru zorganizuje veškerou výuku v zimním semestru bezkontaktní formou. Fakulta už dokončuje přípravy na online výuku.

Článek

„Učit se na fakultě začne podle harmonogramu akademického roku za dva týdny. Přijaté rozhodnutí neznamená uzavření budov fakulty,“ sdělila mluvčí Univerzity Palackého Gabriela Sýkorová Dvorníková.

Vedení fakulty o přechodu na bezkontaktní výuku již informovalo své zaměstnance a studenty. „Není to ideální řešení, ale vzhledem k situaci ideální varianta neexistuje. Považuji za rozumnější a z hlediska předvídatelnosti průběhu zimního semestru za zodpovědnější učinit toto rozhodnutí již nyní, kdy do začátku semestru máme určitý čas se na bezkontaktní výuku připravit. Vyhneme se tím značné nejistotě, která by prezenční výuku neoddělitelně provázela,“ uvedl děkan právnické fakulty Václav Stehlík.

Bezkontaktní výuka se má podle děkana co nejvíce blížit té klasické, vyučovat se bude podle standardního rozvrhu pro prezenční výuku. „Výuka se uskuteční na vybraných platformách v reálném čase. Možné budou samozřejmě individuální konzultace s vyučujícími, otevřená bude i fakultní knihovna,“ podotkl děkan.

Podrobnější informace o organizaci zimního semestru získají zaměstnanci a studenti právnické fakulty příští týden. Výuka v zimním semestru začne 21. září a má skončit 18. prosince. Právnickou fakultu UP aktuálně studuje 1635 posluchačů.

Podobná patření ve výuce nyní Univerzita Palackého podle mluvčí plošně nechystá. „Nicméně je v příštích týdnech připravena reagovat na další vývoj, a to včetně případného přechodu na částečnou či plnou online výuku. Specifická opatření v souvislosti s epidemií covid-19 pak stejně jako v předchozím období zůstávají vzhledem k různorodosti struktury jednotlivých studijních programů v režii fakult,“ řekla.

Například lékařská fakulta je připravena zahájit plnohodnotnou prezenční výuku. Vedení univerzity situaci průběžně monitoruje a je v kontaktu krajskou hygienou stanicí i Fakultní nemocnicí Olomouc, dodala mluvčí.

Reklama

Doporučované