Hlavní obsah

Pražský týden módy má být letos v tržnici v Holešovicích

Foto: CMC architects

Tržnice v pražských Holešovicích ve vizualizaci CMC architects.

Reklama

Jarní přehlídka módy Mercedes-Benz Prague Fashion Week by se měla uskutečnit od 30. dubna do 6. května v areálu Pražské tržnice v Holešovicích.

Článek

Pandemie koronaviru poznamenala už loňské edice pražského týdne módy. Prezentace módních návrhářů a značek na nadcházející období se vždy v Praze konaly na jaře a na podzim. Loni kvůli jarní vlně pandemie pořadatelé akci sloučili v jednu, uskutečnila se počátkem září. Přesto byl její program oproti plánům omezený, především kvůli zhoršeným možnostem kontaktů se zahraničím.

Zahájení pořadatelé plánují ve zrekonstruovaných prostorách Šlechtovy restaurace. Přesnou podobu programu, která bude záviset na vývoji pandemie a aktuálních opatření proti jejímu šíření, pořadatelé zveřejní později. Organizátoři pražského týdne módy vyhledávají pro prezentaci netradiční lokality ve městě. Často se jedná o místa, na něž by se veřejnost jinak nedostala, respektive je zná ve zcela jiných souvislostech.

Fashion Week se v minulosti odehrával například v Clam-Gallasově paláci, kde sídlil Archiv hlavního města Prahy, v zásobovacích garážích a technickém zázemí obchodního domu Kotva, v karlínské Invalidovně či v bývalém klášteře sv. Gabriela na Smíchově. „Jsme velmi rádi, že díky podpoře městské části Praha 7 můžeme náš projekt realizovat právě v prostorách Pražské tržnice v Holešovicích, a to konkrétně v halách 13, 17 a 11 a na jejich veřejném prostranství,“ uvedl Lukáš Loskot, ředitel Mercedes-Benz Prague Fashion Week.

Areál pražské Holešovické tržnice, která byla postavená mezi lety 1893 až 1895 podle návrhu architekta Josefa Sardínka, čeká rekonstrukce. Měla by začít už v letošním roce. Autorem urbanisticko-architektonické studie je kancelář CMC architects Víta Másla.

Reklama

Doporučované