Hlavní obsah

Precedent: Za šikanu pracovníků skončí manažeři France Telecom ve vězení

Foto: Wikipedia.com/Kaihsu Tai

Firma France Telecom kvůli restrukturalizaci šikanovala své zaměstnance.

Reklama

Manažeři systematicky terorizovali své podřízené kvůli rozsáhlé restrukturalizaci, při které odešla pětina zaměstnanců.

Článek

V červenci letošního roku skončil ve Francii ostře sledovaný proces s bývalými zaměstnanci firmy France Telecom (nynější Orange). Tehdejší generální ředitel Didier Lombard a manažeři telefonické společnosti měli šikanou na pracovišti dohnat několik zaměstnanců k sebevraždě.

Francouzský soud v pátek rozhodl: Lombard a dva manažeři jsou vinni a odsouzeni k ročnímu vězení, z toho osm měsíců podmíněně. Všichni tři musí rovněž zaplatit pokutu 15 tisíc eur (382 tisíc korun), píše BBC.

Jedná se tak o první případ, který se týká firmy, jejíž akcie jsou součástí indexu CAC-40, a kdy jsou lidé z vedení firmy potrestáni za mobbing, a to i přesto, že s dotčenými zaměstnanci nepřišli přímo do styku. Případ tak zřejmě stanoví v podobných případech precedent.

Zapomněli na mě v prázdné kanceláři

Kolem roku 2006 přecházel dříve státní operátor France Telecom pod soukromého vlastníka. V důsledku toho byla firma donucena k masivní restrukturalizaci. U France Telecom mělo skončit 22 tisíc lidí, což byla tehdy asi pětina zaměstnanců. Dalších deset tisíc zaměstnanců se muselo přeškolit.

Podle svědectví manažeři například nutili pracovníky, aby opakovaně měnili pozice, nebo po nich požadovali, aby se za prací stěhovali do jiných měst.

Vedení také rozesílalo některým podřízeným e-maily, ve kterých jim radilo, aby si místo práce ve France Telecom raději otevřeli pizzerii nebo penzion, napsal zpravodajský web Truthout.

Vysoce kvalifikovaní inženýři a technici museli ze dne na den změnit povahu práce, protože je vedení degradovalo na pracovníky v call centrech, psal The Guardian. Mnozí zaměstnanci uvedli, že na ně ostatní „zapomněli“ v prázdné kanceláři a odstěhovali se na jiné pracoviště.

Vlivem výše popsaného mobbingu spáchali někteří ze zaměstnanců sebevraždu – jak uvedli ve svém dopise na rozloučenou. Francouzský soud se v procesu zabýval celkem 39 případy sebevražd, pokusů o ně či těžkých depresí, které měl přístup manažerů způsobit.

Podle serveru Truthout ale spáchalo sebevraždu mezi lety 2006 a 2010 až šedesát zaměstnanců.

Jeden z nich se navíc zapálil před budovou firmy.

Reklama

Doporučované