Hlavní obsah

Přednostní očkování miliardáře Sehnala prověřuje policie, Letňany chtějí rezignaci

Miliardář Pavel Sehnal se nechal přednostně naočkovat.

Reklama

aktualizováno •

Policie reaguje na zjištění Seznam Zpráv. Popsali jsme, jak se politik a miliardář nechal očkovat proti koronaviru v Nemocnici Na Bulovce, i když s tím tamní ředitel nesouhlasil.

Článek

Policie se začala zabývat tím, za jakých okolností se nechal přednostně očkovat miliardář a politik Pavel Sehnal.

O reakci policistů na původní zjištění Seznam Zpráv, že se šestapadesátiletý Pavel Sehnal nechal v pondělí na Bulovce očkovat, informoval jako první Deník N.

„Ano, v současné době se tím zabýváme a zjišťujeme veškeré okolnosti a informace o přednostním očkování pana Sehnala, které zatím máme pouze z médií,“ potvrdila pak pro Seznam Zprávy policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Od jednání Sehnala se distancovalo i vedení Městské části Prahy 18, kde je Sehnal zastupitelem.

„Letňanští radní vyzývají Pavla Sehnala, aby okamžitě rezignoval na post zastupitele městské části Praha 18 a složil tak svůj mandát. Další setrvávání pana Sehnala na postu zastupitele poškozuje Městskou část Praha 18 a všechny její obyvatele,“ uvedla radnice na svých internetových stránkách.

Seznam Zprávy zjistily, že se předseda politické strany ODA a majitel řady firem nechal v pondělí očkovat společně se zdravotníky ze soukromé zubní kliniky Bulovka Dental Clinic, kterou vlastní.

Vzhledem k tomu, že Pavlu Sehnalovi je 56 let, nejen věkem, ale ani profesí nepatří mezi státem preferované skupiny k očkování. I to byly důvody, proč ředitel Nemocnice Na Bulovce Jan Kvaček podle svých slov několikrát miliardáři řekl, že očkován být nemůže.

Kvaček také Seznam Zprávám sdělil, že miliardář se nakonec k vakcíně dostal díky tomu, že si nechal od své kliniky vystavit potvrzení, že je zdravotník. Ačkoliv není. Je majitelem zdravotnického zařízení, jako zdravotník nepracuje a nepatří ani k výkonnému managementu kliniky – ředitelem Bulovka Dental Clinic Pavel Sehnal totiž není.

Policie podle Deníku N prověřuje podezření, zda nemohl být spáchán v tomto případě trestný čin podvodu.

Pavel Sehnal odmítá, že by se za zdravotníka vydával. „Nejsem lékař, ale od prvního března to platí i pro jakoby zdravotnický personál včetně recepčních a ředitele, aspoň takové mám informace,“ řekl Seznam Zprávám a dále vysvětlil, že zmíněnou výjimku mu sdělil právě jeho zdravotnický personál.

Ředitel Bulovky Kvaček redakci řekl, že výjimka, na kterou se Pavel Sehnal odvolává, neexistuje. Seznam Zprávy v této souvislosti požádaly o stanovisko ministerstvo zdravotnictví, avšak resort zatím na dotaz nereagoval.

Reklama

Související témata:

Doporučované