Hlavní obsah

Předpověď: Přes den nás čekají čtyři stupně, v noci bylo i –15. Pozor na mrznoucí mlhy

Videoblog Petra Dvořáka.Video: Petr Dvořák

 

Reklama

Ve středu mohou teploty vystoupat až na 4 stupně Celsia s jasnou až polojasnou oblohou. Během dne může na některých místech slabě sněžit.

Článek

Ve středu bude jasno až polojasno, ojediněle se objeví nízká oblačnost a mrznoucí mlhy. Během dne bude oblačnosti přibývat a místy se objeví slabé sněžení. Teploty se budou za běžných podmínek pohybovat v rozmezí 0 až 4 stupně Celsia, při nízké oblačnosti kolem –2 stupně Celsia. V noci na dnešek na Jizerce v Jizerských horách teploty klesly pod minus 15 stupňů. Vát dnes bude mírný jihovýchodní až východní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

Ráno by si měli zejména řidiči dávat pozor na zledovatělé vozovky, varování vydali silničáři například pro několik úseků dálnice D1. Řidiči by si měli dát pozor také na mrznoucí mlhy.

V Česku se začíná objevovat počasí, které může připomínat jaro. Za studenou frontou přichází studená vzduchová hmota, kterou následuje vyšší tlak vzduchu. V republice je tak podle meteorologa Petra Dvořáka zrádné počasí. Na jednu stranu přichází předjaří s vyššími teplotami, ale republiku také mohou překvapit vydatné sněhové přeháňky. Meteorolog tak varuje zejména před namrzlými silnicemi.

Reklama

Související témata:

Doporučované