Hlavní obsah

PŘEHLEDNĚ: Kde všude se můžete nechat otestovat na covid-19

Kam si můžete dojít na testy na covid-19? Seznam Zprávy přinášejí interaktivní přehled a detaily odběrových míst v České republice, která možnost nechat se otestovat poskytují.

Reklama

Článek

Od poloviny srpna přibylo v České republice zhruba třicet nových míst, kde je možné se nechat otestovat na přítomnost koronaviru v těle.

Možnost otestování tak momentálně nabízí zhruba 125 odběrových center. Samoplátci mohou využít 87 z nich, ostatní jsou jen pro osoby se žádankou od lékaře nebo krajské hygienické stanice.

Níže naleznete detaily jednotlivých odběrových center, která uvádí na svém webu Ústav zdravotnických informací a statistiky. Seznam je rozdělený podle krajů a zájemci v něm mimo jiné najdou pracovní dobu, odkazy na rezervační systém a detailní mapu, kde přesně se místo nachází.

Praha

V Praze momentálně funguje celkem 22 center. Jejich počet se dále rozšiřuje, za poslední měsíc se dokonce zdvojnásobil. Z jedenácti nových míst jsou všechna dostupná pro samoplátce, šest pro osoby se žádankou.

Středočeský kraj

Jihočeský kraj

Na jihu Čech přibylo v posledních týdnech celkem pět nových odběrových míst – čtyři v Českých Budějovicích a jedno v Českém Krumlově. Ve všech se mohou otestovat samoplátci.

Plzeňský kraj

Nové odběrové místo pouze pro samoplátce začalo fungovat v Plzni-Černicích.

Karlovarský kraj

Ústecký kraj

Tři nová odběrová místa se nacházejí v Teplicích, Štětí a Ústí nad Labem. Všechna jsou dostupná pro samoplátce. Ve Štětí a Ústí mají možnost i lidé se žádankou.

Liberecký kraj

Na severu Čech se lidé dostanou nově na test v Jilemnicích a České Lípě.

Královéhradecký kraj

Nemocnice Rychnov nad Kněžnou nově poskytuje možnost testu pro osoby se žádankou od lékaře nebo KHS.

Pardubický kraj

V Pardubicích na Masarykově náměstí je nově otevřeno odběrové místo pro samoplátce i osoby se žádankou.

Vysočina

Jihomoravský kraj

Čtyři nová odběrová místa v Jihomoravském kraji lidé nově najdou v Tišnově, Rohatci a dvě v Brně. Všechna jsou dostupná pro samoplátce i osoby se žádankou.

Olomoucký kraj

V Olomouckém kraji nově provádí odběry i Vojenská nemocnice Olomouc.

Zlínský kraj

Moravskoslezský kraj

Na východě Moravy přibyla dvě odběrová místa – jedno v Českém Těšíně a jedno v Ostravě.

Reklama

Doporučované