Hlavní obsah

Prestižní magazíny pranýřují Trumpa svými ilustracemi

Prestižní magazíny pranýřují Trumpa svými ilustracemi.

 

Reklama

Vadí jim nedostatečný distanc od pravicových extremistů. Redakce The Economist v úvodníku píše, že je prezident neschopný politik, který nevytváří morální hodnoty a je nevhodný pro svůj úřad.

Článek

Prestižní světové magazíny The Economist, Time, americký The New Yorker či německý Der Spiegel se rozhodly shodně zareagovat na neschopnost prezidenta USA jednoznačně odsoudit neonacisty. Na obálky vydání, která pustily na trh v uplynulém týdnu, redakce umístily kresby spojující Donalda Trumpa s rasistickým hnutím Ku Klux Klan.

Obálku magazínu The Economist například zdobí ilustrace Trumpa, jak křičí do megafonu, který vypadá jako bílý čepec, jenž nosí členové rasistické organizace.

The New Yorker Trumpa postavil na člun, jehož plachta rovněž připomíná typický bílý čepec - prezident do ní fouká. Umělec David Plunkert, který obálku ilustroval, kritizoval Trumpovu slabou reakci na charlottesvillský incident. Podle něj prezident nechce přijít o hlasy neonacistů jako voličů.

„Pravá tvář Donalda Trumpa”

V Charlottesville se o minulém víkendu odehrálo shromáždění bělošských extremistů, kteří přišli demonstrovat proti stržení sochy generála Roberta Leeho. Do davu lidí, kteří proti nim přišli protestovat, pak najelo auto. Zemřela dvaatřicetiletá žena, 19 dalších lidí bylo zraněno, z toho pět těžce. Donald Trump odmítl útok označit jako teroristický a prohlásil, že vina za násilné vyústění demonstrace leží na bedrech obou stran.

Reklama

Doporučované