Hlavní obsah

Za Zemanem na Zemi živitelku. V jaké kondici je po letní pauze?

Prezident Zeman na Zemi živitelce.

 

Reklama

Prezident republiky Miloš Zeman se po prázdninové, téměř dvouměsíční, odmlce znovu objevuje na veřejnosti.

Článek

Když na konci června ukončil cestu po Kraji Vysočina, odebral se na svou chalupu do Nového Veselí na dvoutýdenní dovolenou. Další týden odpočinku si pak dopřál v polovině srpna, ale strávil jej na zámku v Lánech.

Mezitím prezident přijal na Hradě čínskou delegaci a zúčastnil se následujícího česko-čínského ekonomického fóra, přijal kvůli rozpočtu v Lánech ministra Pilného a poslance Babiše a v lánském areálu se také sešel s krajskými hejtmany.

Všechno to však byly události pro veřejnost nepřístupné. Včera se už Miloš Zeman objevil na setkání v tenisovém areálu Sparty Praha a dnešní návštěvou na tradiční výstavě Země živitelka začíná prezidentovi zcela jiný program, v němž se vedle obvyklých povinností bude věnovat především své kampani před lednovou přímou volbou hlavy státu.

Úvodní studio k Zemanovu výjezdu do Českých Budějovic.

Prezidentovi se daří lépe

Zatímco při odchodu na prázdninový režim panovaly obavy, jaký je jeho zdravotní stav, nyní se Miloš Zeman těší podle zprávy svého úřadu – v mezích možností – dobrému zdraví.

Podstoupil prý drobný zákrok kvůli nakopnutému palci, ale jinak Hrad minulý týden vydal zprávu, že se prezident během prázdninových měsíců podrobil důkladnému vyšetření v Nemocnici Na Homolce. Podle ní ho trápí chronická neuropatie, avšak v dalších zdravotních ohledech se prý hlavě státu vede díky dietě a dodržování předepsané životosprávy lépe.

Se zdravím souvisí i další nová informace, která k prezidentovi patří. Během prázdnin se jeho vozový park vedle superbu rozšířil i o vůz Škoda Kodiaq, do něhož se - jak uvedl prezident – lépe nastupuje.

Reklama

Související témata:

Doporučované