Hlavní obsah

Přeživší teroristického útoku v Manchesteru se podívá na královskou svatbu. Na rozdíl od mnoha světových politiků

Princ Harry a Meghan Markleová pozvali na svou svatbu dvanáctiletou přeživší teroristického útoku.Video: Valérie Dvořáková, Reuters

 

Reklama

Dívka se na svatbu po domluvě se svou matkou vydá s ženou, které při teroristickém útoku v Manchesteru zemřela vnučka.

Článek

Dvanáctiletá přeživší loňského teroristického útoku na koncert v Manchesteru Amelia Thompsonová dostala pozvánku na královskou svatbu britského prince Harryho a Meghan Markleové. Ta se uskuteční 19. května na hradě Windsor.

Thompsonová je jednou z více než 2500 lidí z řad veřejnosti, kteří byli vybráni a bude jim povoleno být na pozemcích hradu Windsor při příjezdu páru ke kapli svatého Jiří, kde se bude konat obřad.

„Zůstala jsem úplně oněmělá, nevěděla jsem, co říct. Myslela jsem, že si ze mě někdo dělá legraci, ale potom jsme zjistili, že je pozvánka pravá,“ popsala Thompsonová svou prvotní reakci. O nominaci, za kterou stála její matka Lisa Newtonová, nevěděla.

Newtonová svou dceru na svatbu nedoprovodí. Místo toho se dohodly, že druhým hostem bude žena, která při stejném teroristickém útoku přišla o svou vnučku. V hale v Manchesteru tehdy při sebevražedném útoku během koncertu zpěvačky Ariany Grande zemřelo 22 lidí.

Britská premiérka Theresa Mayová, bývalý americký prezident Barack Obama s ženou Michelle ani současný prezident Donald Trump s manželkou Melanií se na svatbě neobjeví. Obřadu se mají podle zdroje z královského paláce zúčastnit jen hosté s přímou vazbou na snoubence. Na svatbu prince Harryho tak půjdou politici pouze v případě, že je s párem pojí přátelství.

Reklama

Doporučované