Hlavní obsah

Při hubnutí se nebojte tuků, radí lektor zdravé výživy

Jak správně hubnout?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

O zdravé stravě slyšíme ze všech stran. Spousta známých začala zdravě žít, zdravě hubnout, zdravě spát, zdravě sportovat… A vy toužíte také začít, jen nevíte, jak na to. Důležité je mít dostatek informací, abyste si ve výsledku hlavně neublížili. Věděli jste například, že se nemusíte vyhýbat všem tukům?

Článek

„Dá se říct, že tuky jsou živinou budoucnosti. Dřív jsme v dietě žádný tuk nechtěli, dnes ale víme, že tuk je hormonálně aktivní. Což je zásadní pro shození tělesného tuku,“ říká lektor zdravé výživy Jan Caha. Prospěšné pro růst svalové hmoty jsou také bílkoviny. Ale pozor, i tady musíme myslet na to, že jídelníček musí být pestrý, a s žádnou potravinou bychom to neměli přehánět. „Teď je moderní vynechávat úplně sacharidy, ale ani to není správné. Strava by měla být vyvážená. Samozřejmě, že pokud nevydám žádnou energii, není potřeba sacharidy doplňovat,“ radí Jan Caha.

Jak moc je důležitý pohyb v nastartování hubnutí? A co si ještě během diety můžeme dopřát nebo co nám naopak ublíží? Podívejte se na celý rozhovor nad článkem.

Pořad Rodinka sledujte každý všední den od 9:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Doporučované