Hlavní obsah
Online

Registrace na očkování 35 plus se rozběhla o hodinu dřív

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: SZ Michal Šula

Ilustrační fotografie.

Reklama

aktualizováno •

Dění v souvislosti s koronavirovou epidemií sledujeme v online reportáži.

Článek

Nejdůležitější zprávy

- V sobotu přibylo v České republice 334 potvrzených případů nákazy koronavirem. Je to nejméně za první víkendový den od konce loňského srpna.

- Další skupina lidí se může hlásit na očkování. Registrace věkové skupiny 35+ se měla otevřít o půlnoci z neděle na pondělí. Registrace se ovšem otevřela již kolem 23. hodiny a první zájemci se už začali registrovat.

- Co vše se mění od 24. května, si projděte podrobně ZDE.

- Jak se koronavirus šíří ve vaší obci? Přehlednou mapu najdete ZDE.

- Jaká opatření aktuálně platí, naleznete ZDE.

  • Registrace k očkování pro „35 plus“ se rozeběhla o hodinu dřív

    Další skupina lidí se může hlásit na očkování. Registrace věkové skupiny 35+ se měla otevřít o půlnoci z neděle na pondělí. Registrace se ovšem otevřela již kolem 23. hodiny a první zájemci se už začali registrovat.

    Zájemci o očkování se mohou registrovat přes tento portál.

  • Co se od pondělí rozvolní?

    Od pondělí se v Česku rozvolní další protiepidemická opatření. Po více než pěti měsících se pro rekreační účely znovu otevřou hotely, penziony a další ubytovací zařízení. Rovněž skončí rotační výuka žáků druhých stupňů základních škol v krajích, kde to dosud nebylo kvůli epidemické situaci možné. Přejít na plnou výuku budou moci i střední a vysoké školy. Změkčení protiepidemických pravidel se dočkají také organizátoři kulturních akcí či zoologické a botanické zahrady.

    Možnosti pondělního otevření kin využije část jednosálových kin. Promítnou filmy, jejichž premiéra musela být odložena nebo se v kinech objevily jen krátce. Kina jsou zavřená od loňského 12. října. Jejich znovuotevření nevyužije síť multikin Cinestar, Cinema City ani Premiere Cinemas.

  • Olomoucká zoologická zahrada nechá své pavilony nadále uzavřené

    Zoologická zahrada na Svatém Kopečku u Olomouce navzdory uvolnění vládních koronavirových opaření nechá své pavilony nadále pro návštěvníky uzavřené. Zahrada by podle jejích zástupců nebyla schopna dodržovat protiepidemická opatření. Zoo se otevřela v první polovině dubna, především o víkendech sem míří tisíce návštěvníků.

  • Babiš: Restaurace by se mohly otevřít 14. června, projedná to vláda

    Restaurace by se mohly otevřít 14. června. Je to součástí dlouhodobé strategie, kterou na návrh hlavní hygieničky Pavly Svrčinové v pondělí projedná vládní rada pro zdravotní rizika a posléze vláda. Premiér Andrej Babiš (ANO) to dnes uvedl ve videu zveřejněném na sociálních sítích. Návrh dále například předpokládá, že po návratu z dovolených by se měli lidé nechat otestovat na koronavirus.

    Od konce května by navrhovaný plán povolil otevření amatérských sportovních soutěží, bez omezení by mohly být otevřené zoologické a botanické zahrady. S testováním by bylo možné jezdit na školy v přírodě.

    Od 14. června by se pak podle Babiše mohly za jasných pravidel otevřít restaurace nebo šatny fitness center. Nyní lidé mohou navštěvovat jen restaurační zahrádky. Na koncerty a divadla by mohlo venku přijít 2000 diváků, uvnitř pak 1000 lidí. Od začátku července by se pak počet diváků koncertů nebo divadelních a filmových představení zvýšil na 5000 lidí venku a 2000 uvnitř.

  • Babiš: Očkování zrychluje. Máme přes 4,5 milionu aplikovaných dávek

    „Právě teď 4 626 709 aplikovaných dávek. Zrychlujeme,“ napsal premiér Andrej Babiš na svůj Twitter. „Dnes o půlnoci otvíráme skupinu 35–39 let, v noci z úterý na středu 30–34 let a koncem června bychom mohli mít 6,5 milionu spoluobčanů naočkovaných první dávkou,“ pokračoval.

  • Hajdúch: Jedince s první dávkou nelze považovat za bezinfekční

  • Sobotní rekord v očkování

    V sobotu zdravotníci aplikovali 40 394 dávek vakcíny proti covidu, což je dosavadní sobotní rekord, o týden dříve naočkovali asi o 6800 lidí méně. Od začátku vakcinace koncem loňského prosince podali zdravotníci v Česku téměř 4,627 milionu dávek.

  • Incidenční číslo kleslo na 47

    Dál se snižuje incidenční číslo, za posledních sedm dnů připadá 47 případů nákazy koronavirem na 100 000 obyvatel, předchozí den to bylo 50. Z regionů je na tom nejhůře Zlínský kraj s 69 případy na 100 000 obyvatel za poslední týden, naopak nejlépe Karlovarský kraj s 15 nakaženými.

  • 334 nových případů

    Epidemie v Česku dál slábne, v sobotu laboratoře v celé zemi odhalily 334 nově nakažených koronavirem, je to nejméně za první víkendový den od konce srpna. V mezitýdenním srovnání je nárůst případů onemocnění covidu-19 zhruba o 260 nižší.

Reklama

Hlavní zprávy