Hlavní obsah

Přijdou Vary o srdce filmového festivalu? V centru diskutují Janek Rubeš, Adam Gebrian a Respekt Madam

V Centru s Adameme Gebrianem a Respekt MadamVideo: Redakce Seznam

 

Reklama

Každý rok se tam koná mezinárodní filmový festival. Hotel Thermal v Karlových Varech s chátrajícím bazénem je tématem dalšího dílu pořadu V centru, kterým vás tentokrát provází Janek Rubeš. Ptejte se na sociálních sítích s #Vcentru.

Článek

Pozvání Janka Rubeše přijal architekt Adam Gebrian a vnoučata autorů hotelu Thermal Marie a Jan Kordovští, kteří stojí za projektem Respekt Madam.

Hotel Thermal byl postaven ve stylu brutalismu. Autory návrhu hotelu jsou Věra a Vladimír Machoninovi. V šestnáctipatrovém hotelu se nachází prostory, které jsou mimořádně důležité pro filmový festival v Karlových Varech. Včetně velkého sálu, kde probíhá zahájení a zakončení festivalu. Nad hotelem je bazén, který byl uzavřen a chátrá. Vlastníkem je stát. Premiér Andrej Babiš řekl před lety ve funkci ministra financí, že by hotel nejraději prodal nějakému arabskému šejkovi.

Věří naši hosté v záchranu hotelu a bazénu? Umíme se chovat k architektuře a veřejnému prostoru? Ptejte se společně s námi.

Pořad V centru sledujte každou středu od 20:00 na Televizi Seznam, našem webu a Facebooku. Jak Televizi Seznam naladit, poradí praktický návod.

Reklama

Doporučované