Hlavní obsah

Přileťte k nám letadlem. Karlovy Vary lákají bohaté turisty

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Nové lákadlo pro rekreanty nachystali na západě Čech. Krajské letiště v Karlových Varech nabídne malým letadlům zvýhodněný balíček služeb, který má jejich piloty přilákat na návštěvu Karlovarského kraje.

Článek

Služba Fly & Visit zahrnuje přistávací poplatek, parkování letadla do 48 hodin, asistenci pracovníků handlingu po příletu a před odletem a dopravu do centra města a zpět.

​„Cílem je nabídnout služby řízeného letiště pro všechny příznivce všeobecného letectví jednoduchou a lákavou formou, podpořit rozvoj letecké turistiky v rámci vzdušného prostoru naší země a dostat do Karlovarského kraje nové návštěvníky z celé republiky,“ vysvětlil náměstek hejtmana Martin Hurajčík.

„Cena balíčku je pro letadla s maximální vzletovou hmotností do 1 000 kg ve výši 1 150 korun, u letadel do 2 000 kilogramů ve výši 1 350 korun. Službu je nutné, i s ohledem na zajištění transferu, objednat minimálně dvě hodiny před přistáním na letišti,“ upřesnil jednatel letiště Jiří Pos.

Letiště má v letních měsících provozní dobu od osmi ráno do sedmi večer. Po celou dobu je k dispozici služba řízení letového provozu, brífink na pracovišti handlingu, včetně zázemí pro přípravu letu a asistence při plnění letadel palivem.

Foto: letiště Karlovy Vary

Cílem je nabídnout služby řízeného letiště pro všechny příznivce všeobecného letectví jednoduchou a lákavou formou, podpořit rozvoj letecké turistiky v rámci vzdušného prostoru naší země a dostat do Karlovarského kraje nové návštěvníky z celé republiky.

Díky partnerům letiště je možné zprostředkovat s využitím promo kódů i atraktivní ceny ubytování pro náročnou klientelu v Karlových Varech a Mariánských Lázních. „Po dohodě můžeme zajistit smluvní dopravu i do všech ostatních lokalit v kraji,“ dodal Pos.

Tento typ rekreantů pak zřejmě ocení i fakt, že je Karlovarský kraj vnímán jako česká kolébka golfu a nabízí možnost zahrát si na několika ikonických hřištích v blízkosti samotného letiště.

Reklama

Doporučované