Hlavní obsah

Záznam: Hvězdy už jsou na místě. Karlovarský festival začíná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Přímý přenos z Karlových Varů.Video: Seznam.cz

 

Reklama

aktualizováno •

Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii převezme herec a režisér Tim Robbins. Hosty pozdraví i prezident festivalu Jiří Bartoška.

Článek

V Karlových Varech začíná další ročník mezinárodního filmového festivalu.

Jeho hlavní hvězda, herec a režisér Tim Robbins, se objeví hned na zahajovacím večeru. V sobotu kromě toho ještě uvede v letním kině svůj filmový hit Vykoupení z věznice Shawshank a ve středu se pak představí jako hudebník. Zahraje se svojí kapelou v Městském divadle Karlovy Vary.

Zahajovací ceremoniál:

Video: ČTK, Seznam Zprávy

Festival hostí také režiséra a člena legendární skupiny Monty Python Terryho Gilliama, který uvede svůj nejnovější film Muž, který zabil Dona Quijota, nebo americkou režisérskou legendu Barryho Levinsona. Z režisérů ještě dorazí například Richard Linklater nebo tvůrce ostře sledovaných videoklipů Romain Gavras.

Z herců se po červeném koberci projde Anna Paquinová, která už jako jedenáctiletá získala Oscara za výkon ve filmu Piano. Na zakončení poté Cenu prezidenta festivalu převezme herec Robert Pattison.

Reklama

Související témata:

Doporučované