Hlavní obsah

Sny Andreje Babiše. Šéf hnutí ANO představil Česko v roce 2035

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš představil vize pro Česko.

 

Reklama

Podle posledních průzkumů má hnutí ANO Andreje Babiše reálnou šanci zvítězit v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny. V těch posledních - v roce 2013 - skončilo druhé a svůj program zveřejnilo pouhý měsíc před volbami. Letos ale vize prozradil šéf hnutí Andrej Babiš dříve - čtyři měsíce před volbami.

Článek

Andrej Babiš odstartoval oficiální kampaň před volbami do Poslanecké sněmovny. Jeho slovy: Představil své sny a svou vizi Česka v roce 2035.

Jde o knihu, kde v jednotlivých kapitolách popisuje, jak by chtěl změnit zemi. „Mezi mé sny patří to, že se jednou budeme chlubit tím, že platíme daně, nikoliv, že je neplatíme," řekl Babiš.

Zdraví a fair play

Sním o zdravých lidech, podotkl Babiš. „Podstatou zdravotnictví musí být prevence. Jsme jedni z nejhorších, pokud jde o rakovinu. Potřebujeme posílit roli praktických lékařů," uvedl šéf ANO.

Mám sen fair play o sportu, pokračoval. „Děti u nás nesportují i z finančních důvodů. Rodiče platí 80 % nákladů na sport svých dětí," řekl Babiš a uvedl, že tyto náklady musí převzít stát: především výstavbou sportovních center.

„Potřebujeme štíhlejší stát, méně ministerstev a možná i méně poslanců," prohlásil. „Měli bychom mít stejný zájem: Nejdůležitějším politikem je starosta, kterého máme volit přímo - jako prezidenta," popsal šéf hnutí ANO.

Babiš promluvil i o českém národním zájmu. „Brusel nesmí rozhodovat o nás a přidělovat nám kvóty (uprchlické - pozn. red). Musíme být aktivní v NATO. Do Evropy musíme vysílat lidi, kteří budou bojovat za naše zájmy," řekl.

„Bude líp" už bylo

Ve volbách 2013 hnutí ANO slibovalo, že „Bude líp" a sázelo třeba na lepší výběr daní, investice do silnic nebo odpolitizování státní správy. Některé body z programu se lidem okolo Andreje Babiše podařilo splnit, naopak o jiných se přestalo brzy mluvit nebo definitivně spadly pod stůl. Jako třeba zrušení imunity pro poslance a senátory nebo státem garantovaný minimální starobní důchod.

Podívejte se ve videu nahoře na přímý přenos startu volební kampaně ANO.

Reklama

Související témata:

Doporučované