Hlavní obsah

Přišel na přípravy vlastního pohřbu. Zjistil, že od přístrojů odpojili jiného člověka

Foto: Fathergoosemusic

Ilustrační fotografie. (Zdroj commons.wikimedia.org / Fathergoosemusic)

Reklama

Po špatné identifikaci muže na podpoře života dala souhlas k jeho odpojení cizí rodina. Ta i příbuzní zesnulého nyní žalují nemocnici.

Článek

Kuriózní situaci zažil Američan Alfonso Bennett, který se po delší době vrátil domů ke své rodině, Ta zrovna grilovala… A připravovala jeho pohřeb. Jako Bennetta totiž chicagská policie označila muže, kterého našla v dubnu nahého pod autem s mnohočetnými zraněními obličeje. Identifikaci provedli policisté podle fotografie, kterou měli v databázi. Zprávu přinesla americká televizní stanice CBS.

V květnu nemocnice kontaktovala Bennettovu rodinu, která přišla a podepsala dokumenty potřebné k odpojení od přístrojů životní podpory. Příbuzní se začali smiřovat se smrtí blízkého, když se ukázalo, že ten je ve skutečnosti naživu. Dokumenty, které podepsali, ukončily život někomu jinému. Až poté, co incident vyšel najevo, provedli policisté identifikaci podle otisků prstů a zjistili, že mrtvý muž je ve skutečnosti devětašedesátiletý Elisha Brittman. Kde se v danou dobu Bennett nacházel, není zcela jisté.

Obě rodiny v současné době nemocnici žalují za nedbalost a úmyslné způsobení emocionální úzkosti. Nemocnice totiž například řekla sourozencům Bennetta, že jej nemohou poznat kvůli jeho poraněním a také proto, že si situaci podvědomě nepřipouští.

Brittmana přitom již tou dobou hledala jeho rodina, která obvolávala nemocnice a márnice.

Podle právníků příbuzných byl postup úřadů špatný. Měly prý muže identifikovat podle DNA nebo otisků prstů. Nemocnice situaci odmítla komentovat.

Tiskový mluvčí chicagské policie naopak potvrdil, že i tato instituce se případem zabývá. „Říci, že máme otázky, by bylo hodně slabé,“ uvedl v červnu na Twitteru Anthony Guglielmi, „naši detektivové právě zkoumají každou část tohoto incidentu.“

Reklama

Související témata:

Doporučované