Hlavní obsah

Pro Seznam.cz bude psát a točit i Miloš Čermák

Foto: Seznam Zprávy

Miloš Čermák bude pro Seznam Zprávy připravovat originální autorský komentář

Reklama

Od 1. června začne Miloš Čermák externě spolupracovat se zpravodajským týmem internetové jedničky Seznam.cz. Čermák bude pro Seznam Zprávy pravidelně připravovat originální autorský komentář, v Televizi Seznam bude mít vlastní publicistický pořad, který stanice letos na podzim uvede.

Článek

Miloš Čermák působil do letošního února na pozici šéfredaktora iHNed.cz. Předtím pracoval jako šéfkomentátor v Lidových novinách či redaktor v časopise Reflex, je autorem pořadů Zavináč, Bez obalu a Letem světem pro Českou televizi. V roce 2010 obdržel ocenění Křišťálová Lupa v kategorii Osobnost roku.

„Chtěl bych vzít témata a způsob psaní, které v posledních letech charakterizovaly mou poslední stranu v pátečních Hospodářských novinách, a dát jí pro Seznam Zprávy trochu webovější podobu. Svým způsobem je to v mém případě návrat. V roce 2000 jsem pro Seznam psal po dobu jednoho roku každý týden texty pod hlavičkou Deník Miloše Čermáka. Uplynulo skoro dvacet let, změnila se spousta věcí včetně mě, a proto mě baví na to částečně i navázat,” říká Miloš Čermák.

„Miloš Čermák patří mezi nejvýraznější jména české publicistiky. Věřím, že do silného autorského týmu Seznamu dobře zapadne a pomůže nám naplňovat náš dlouhodobý cíl – být původním, nezávislým zdrojem kvalitních komentářů a analýz od nejlepších tuzemských novinářů,” říká Jakub Unger, ředitel divize Zpravodajství a rádií.

Reklama

Související témata:

Doporučované