Hlavní obsah

Proč lékaři nemají rádi manažery. Šéf soukromé kliniky o tom, čím ho štve nápis Neklepat!

První díl pořadu Byznys Lab a rozhovor se zdravotnickým manažerem Oldřichem Šubrtem nejen o telemedicíně.Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Když jsem se stal ředitelem, o většinu kamarádů lékařů jsem přišel,“ zmínil v Pořadu Byznys Oldřich Šubrt. „Tou profesí opovrhovali.” Jemu samotnému trvalo rozhodnutí opustit praktickou medicínu několik měsíců.

Článek

„Vadí mi, že ve většině ordinací nevnímají pacienta jako zákazníka, že nepozdraví a na dveřích visí nápis Neklepat!,“ říká muž, který řídí soukromou Kliniku Program Health Plus. Cílí tak na zákazníky, kteří si chtějí za zdravotní péči připlácet. Nyní má obrat 100 milionů korun a 4 tisíce klientů.

O zdravotnících tvrdí, že tu nejsou kvůli tomu, aby dobře léčili. „Jsme tady kvůli tomu, abychom vydělávali peníze, protože jedině, když máte v kapitalismu peníze, můžete dobře léčit.” Budoucnost medicíny podle něj momentálně nejvíc ovlivňuje genetika jako vědní obor a e-health, tedy elektronické zdravotnictví.

Druhá část rozhovoru s manažerem Oldřichem Šubrtem v magazínu Byznys.Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

Oldřich Šubrt je původní profesí neurochirurg, pak 15 let až do roku 2006 řídil Nemocnici Na Homolce a následně síť privátních nemocnic Agel. Kliniku Program Health Plus spoluzaložil před deseti lety.

V Byznys Labu uvidíte také to, jak čím dál více lékařů začíná používat takzvanou telemedicínu a jak velký byznys to může být.

Pořad Byznys

Pořad Byznys sledujte každý všední den na TV Seznam od 14 hodin a v reprízách v 18:15 a ve 22:30.

Reklama

Související témata:

Doporučované