Hlavní obsah

Prodej větší a slavnější vily Radovana Krejčíře znovu řeší Nejvyšší soud

Aukci Krejčířovy vily má opět na stole Nejvyšší soud.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Vilu proslavenou útěkem z roku 2005 chtějí exekutoři prodat, Krejčířova manželka se však úspěšně brání.

Článek

Příběh dvou vil Radovana Krejčíře v Černošicích u Prahy se posunul k dalšímu pokračování.

Zatímco menší a méně známou prvorepublikovou stavbu prodali exekutoři v lednu v aukci a nyní běží dvouměsíční lhůta, v níž by měl kupec výsledek dražby stvrdit zaplacením částky 15 800 000 korun, osud známější a daleko výstavnější vily má podle zjištění Seznamu už podruhé v ruce Nejvyšší soud.

Video: Co všechno skrývá menší Krejčířova vila

Foto: Hanuš Hanslík

Menší vila Radovana Krejčíře.

Vilu proslavenou slavným Krejčířovým útěkem během domovní prohlídky v roce 2005 (její příběh představujeme ve videu v úvodu textu), chtějí sice také exekutoři prodat, avšak brání tomu Krejčířova manželka Kateřina.

Vila je v katastru nemovitostí oficiálně napsaná na ni, a proto exekuční prodej její právníci napadají.

Krejčířová žádá, aby byla vila z exekuce vyjmuta, protože jde jen o její vlastní majetek. Soudy její požadavek několikrát odmítly. Konstatovaly, že vila byla pořízena z prostředků Radovana Krejčíře získaných trestnou činností a do dražby na úhradu jeho dluhů tak jít může.

Zároveň se však advokátům podařilo několikrát aukci odložit. Už například v roce 2015 se právě Nejvyšší soud Krejčířové zastal. Během dalšího roku se soudní kolečko zopakovalo a teď se u Nejvyššího soudu ocitl případ znovu.

Jak dlouho budou soudci věc řešit, není zatím jasné. Nemají na to žádné lhůty.

Znalci vilu ohodnotili na 97 milionů korun. Vyvolávací cena v exekuční dražbě je podle zákona na dvou třetinách odhadní ceny, tedy 65 milionů.

Radovan Krejčíř je stále v jihoafrickém vězení. Pravomocně už tam byl odsouzen k trestu 35 let. Čekají ho tam ale další soudní procesy. V České republice je pravomocně odsouzen na 15 let.

Reklama

Doporučované