Hlavní obsah

Produkce úspěšného seriálu chystá film o youtuberech

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Producenti seriálu #martyisdead, který minulý měsíc získal mezinárodní cenu Emmy v kategorii krátkých seriálů, připravují nový celovečerní film o dvou kamarádech youtuberech.

Článek

Komedii o honbě za sledovaností, natáčení videí na hraně i opožděném dospívání právě dotočil režisér Andy Fehu. Premiéra Shoky & Morthy: Poslední velká akce se chystá na léto 2021, sdělila ČTK za tvůrce Martina Reková.

Štěpán Kozub jako Šimon alias Shoky a Jakub Štáfek jako Martin alias Morthy jsou dva floutci, jejichž skomírající youtuberskou kariéru osudově změní nehoda na 168. kilometru dálnice D1, na místě zvaném Devět křížů.

Jednoho z nich přestanou bavit youtuberské dětinské žertíky a poté, co jejich kontroverzní video s přepadením večerky sklidí na sítích kritiku a vyslouží si za něj veřejně prospěšné práce a jejich kanál přestane vydělávat, chtějí se definitivně rozejít. Jedinou šancí, jak si napravit pošramocenou youtuberskou reputaci, je ďábelský plán na poslední velkou akci. Spolu s dalšími třemi známými včetně lovkyně duchů se vydají na divokou jízdu vstříc záhadnému motorestu Devět křížů.

Protagonisté filmu jsou zkušení herci a improvizátoři Štěpán Kozub a Jakub Štáfek, mají sami na svých účtech desetitisíce followerů. Čtyřiadvacetiletý herec Štěpán Kozub, současně umělecký šéf ostravského Divadla Mír, je známý ze seriálů Případy 1. oddělení čí Místo zločinu Ostrava. Proslavila ho i improvizační divadelní show Tři tygři, která se záhy stala hitem sociálních sítí, či internetové seriály sKORO NA mizině a Lajna.

Třicetiletý herec Jakub Štáfek, mimo jiné scenárista, režisér a bojovník smíšených bojových umění MMA, se proslavil díky roli Matěje Jordána v seriálu Ulice či jako fotbalista Julius Lavi Lavický v internetovém seriálu Vyšehrad. V hlavních ženských rolích Kozubovi se Štáfkem sekundují herečky Andrea Daňková a Martina Babišová. Dále hrají Tomáš Magnusek, Leoš Noha, Roman Štolpa či Roman Skamene.

Režisér filmu Shoky & Morthy: Poslední velká akce Andy Fehu režíroval seriálový thriller Pěstírna, spolupracoval na seriálech Dáma a Král, Autobazar Monte Karlo nebo Štafl. Scénář společně s Andym Fehu napsal Ondřej Kopřiva, spoluautor webseriálu Semestr.

Pod komedií Shoky & Morthy: Poslední velká akce z dílny společnosti Bionaut jsou jako producenti podepsaní Vratislav Šlajer a Jakub Košťál, v roli producentů jsou i režisér Andy Fehu a kameraman snímku Jakub Ševčík.

Reklama

Související témata:

Doporučované