Hlavní obsah

Prostě umí! Prvky, ze kterých se točí hlava. V centru se potkali akrobat Weber a šermíř Choupenitch

V první části pořadu V centru byl hostem mistr světa ve footbagu a žonglér Jan Weber.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V dalším díle pořadu V centru došlo na sport. Moderátor Tomáš Verner si pozval dva hosty, kteří předvedli neuvěřitelné kousky.

Článek

Sedminásobný mistr světa, akrobat, freestylista i míčový kouzelník. To je Honza Weber, který dokáže s míčem téměř cokoliv. Z jeho kousků se divákům často tají dech. Své umění s míčem ukázal i v našem pořadu V centru.

„Hakisák byl svého času hračkou, se kterou trénovaly děti na chodbách. Byl to téměř školní sport. Ve třídě si všichni kopali s hakisákem. Byl to v podstatě kolektivní sport,“ vzpomíná na své začátky s hakisákem na viceletém gymnáziu.

„Ty začátky tréninku jsou až vyčerpávající. Trávil jsem s míčkem mnoho hodin denně. Podpoříš s tím svoji kreativitu, vymýšlíš triky a různé kombinace, které chceš zvládnout. Od rána do večera o tom sportu neustále přemýšlíš a trénuješ,“ popisuje náročný trénink. Dnes už podle jeho slov hakisák tolik neletí, ale oblíbený je freestyle fotbal.

Honza během své kariéry vyhrál nejenom sedm titulů mistra světa, ale vystupovai i v řadě televizních show na celém světě. Svým uměním oslnil i některé profesionální fotbalisty. Potřebovali by jeho trénink? A podařilo se mu naučit moderátora Tomáše Vernera žonglovat s míčkem? Podívejte se v úvodním videu.

Olympijský šermíř a bronzový z ME Alexander Choupenitch byl hostem druhé části pořadu V centru. Video: Seznam Zprávy

Olympijský šermíř (konkrétně fleretista), bronzový z loňského ME a jedna z největších nadějí světového šermu. To je český reprezentant Alexander Choupenitch.

„Snažíš se mě bodnout do trupu, do krku a na záda. Je to bezpečný a krásný sport,“ popisuje český olympionik svůj sport Tomášovi Vernerovi.

Úspěch na ME vzal Choupenitch s velkou pokorou. „Když by se člověku dalo všechno lehce v životě, tak z toho nebude mít takovou radost, jako když si nejdříve projde kanaly. Vážím si toho, že jsem byl třetí a velmi mě to motivuje, abych byl příště druhý a pak první,“ tvrdí česká naděje Choupenitch.

Jak složité je dělat šerm v České republice? Co musí umět nejlépe a jak se trénuje? Podívejte se na druhou část rozhovoru.

Reklama

Doporučované