Hlavní obsah

První máj v Praze: Kam se nedostanete a kde bude pivo a párek za hubičku?

Kde budou v Praze průvody a shromáždění 1. května?

 

Reklama

Politické strany a hnutí pořádají 1. května v Praze hned několik akcí, kvůli kterým se počítá s dopravním omezením. V ulicích bude kvůli bezpečnosti i více policistů.

Článek

Jedna z prvních akcí je naplánována na 9:45. V tento čas by se měli sejít na pražském Výstavišti u Křižíkovy fontány příznivci komunistické strany. Ve 13:00 pak začíná setkání ODS na Petříně a ČSSD na Střeleckém ostrově.

O hodinu později bude slavit 1. máj na pražské náplavce hnutí ANO a ve stejnou hodinu se sejdou v parku před Hlavním nádražím i příznivci Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS).

Ve 14:00 odstartuje pochod z Letné. Organizuje ho Blok proti islamizaci. Vydat se chtějí na Palachovo náměstí. Prvomájové průvody se v Praze většinou neobejdou bez potyček a dopravních omezení v místech konání akcí.

V ulicích tak budou stovky policistů včetně antikonfliktního týmu. „V případě příznivého počasí bude aktuální dopravní a bezpečnostní situaci v metropoli monitorovat policejní vrtulník,“ uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Minulý rok se při oslavách střetli stoupenci dělnické strany s anarchisty. Vzduchem létaly lahve, kelímky, dlažební kostky a kameny. Zraněni byli tři policisté a dva účastníci akcí.

Reklama

Doporučované